Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Valdes priekšsēdētāja komentārs Dienas Biznesam
Emitents Rīgas Miesnieks, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-02-24 17:35:09
Versijas komentārs
Teksts

Miesnieks: svarīgi ātri lēmumi

Šā brīža situācijā svarīgi ir pieņemt ātrus lēmumus un krasi samazināt izmaksas.

(Dienas Bizness, Sandra Dieziņa, sandrad@db.lv, 67084441)

To Db rīkotajās uzņēmēju brokastīs atzina Latvijā lielākā gaļas pārstrādes uzņēmuma a/s Rīgas miesnieks (RM) valdes priekšsēdētājs Aldis Škutāns. Viņš norādīja, ka šobrīd svarīgi arī nostiprināt jau spēcīgus produktus un pakalpojumus un izzināt klientu vēlmes. Ja uzņēmums iepriekš pieļāvis dažas kļūdas un nav lūkojies tālākā nākotnē, tad šobrīd tiekot darīt viss, lai maksimāli tiktu analizētas vājās vietas un lēmumi pieņemti maksimāli ātri, jo «šobrīd nav diskusiju laiks». Turklāt katram lēmumam jābūt bāzētam uz datiem.
Izvērtējot situāciju tirgū, A. Škutāns norādīja, ka joprojām konkurence ir nevienlīdzīga, jo «viens ieved kontrabandas gaļu, otrs ir nodokļu parādnieks, trešais maksā algu aploksnēs.» Šobrīd ir aptuveni desmit lielākie un vēl aptuveni 30 mazāki spēlētāji, kas būtiski ietekmējot tirgu. A. Škutāns kā izeju saredz uzņēmumu specializāciju, kā rezultātā tirgū būtu jāpaliek ne vairāk kā pieciem nopietniem spēlētājiem. Rīgas miesnieka vadītājs lēš, ka joprojām tirgū ir aptuveni 30 % kontrabandas gaļas apjoma, kas gan ir mazāk, nekā iepriekš, kad to provizoriskais daudzums bija pat 50 %. Uzņēmējs arī uzskata, ka būtu jāievieš noteikti standarti gaļas produktiem, kas bija jau tā saucamajos padomju laikos un noteica, kādam jābūt gaļas sastāvam produktā.
RM šobrīd ar 21 % ir tirgus līderis Latvijā, bet patlaban tiek izvērtēts nopietns solis eksporta virzienā. Jau šā gada rudenī uzņēmums plāno aktivizēt eksportu uz Krieviju, bet līdz tam uzņēmumam ir jāsaņem eksporta atļauja, ko līdz šim nav izdevies paveikt. Kā eksportspējīgos produktus Baltijas līmenī A. Škutāns nosauc pelmeņus, kūpinājumus un vārītās desas dabīgā apvalkā.
Pērn uzņēmums strādāja ar 26.65 miljonu Ls apgrozījumu, kas ir par 3.3 miljoniem Ls vairāk nekā gadu iepriekš, liecina neauditētie dati. Šā gada pirmajā mēnesī RM apgrozījums ir līdzīgs pērnā gada janvārim.

Pielikumi