Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka janvārī strādājusi ar 40 000 latu peļņu
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-02-24 12:59:39
Versijas komentārs
Teksts
Parex banka šī gada janvārī strādājusi ar 40 000 latu lielu peļņu, kas liecina par to, ka situācija bankā ir nostabilizējusies un banka ir maksātspējīga. Savukārt pagājušā gada beigās banka strādājusi ar zaudējumiem, jo tika īstenota konservatīva kredītportfeļa politika, veicot uzkrājumus nedrošajiem kredītiem.
 
Parex bankas 2008.gada finanšu rezultāti būs pieejami pēc tam, kad tiks apstiprināti bankas auditētie rezultāti un sagatavots revidētais gada pārskats. Šobrīd auditorkompānija Ernst & Young veic Parex grupas 2008. gada finanšu pārskatu revīziju, ko plānots pabeigt līdz 2009. gada 31. martam.
Tā kā Parex bankas padome ir apstiprinājusi bankas valdes sagatavoto priekšlikumu, kas paredz administratīvo izmaksu optimizēšanu par 35%, tādējādi iegūstot papildus LVL 28 miljonus, 2009. gada rezultāti nenoliedzami būs labāki.
Pašreiz būtiskākais ir  pabeigt sarunas ar sindikātiem un pabeigt darbu pie bankai noteikto ierobežojumu atcelšanas, ko plānots izdarīt šajā periodā. Nākamie soļi – bankas darbības stratēģijas izstrāde, kas paredz Parex banku izveidot kā drošu un labi pelnošu Baltijas banku. Stratēģijas īstenošana ir garantija valsts ieguldījumu drošībai un nodrošinās, ka Parex banka būs pievilcīga stratēģiskajiem investoriem.
Pielikumi