Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-01-28 11:43:22
Versijas komentārs
Teksts

Secinot, ka AS ''SAF Tehnika'' informāciju par akcionāru sapulci, kas bija plānota 19.11.2008., nav publicējusi atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.2 panta pirmajā daļā izvirzītajām prasībām, Finanšu un kapitāla tirgus komisija saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 55. panta 2. punktu sāka administratīvo procesu, lai administratīvās lietas ietvaros pārbaudītu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas rīcībā esošos faktus un uzklausītu adresāta viedokli par tā rīcību informācijas atklāšanā.

Uzklausot adresātu, izvērtējot administratīvajā lietā konstatētos faktus, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes uzskatīja, ka izdot adresātam nelabvēlīgu administratīvo aktu konkrētajos faktiskajos apstākļos ir nelietderīgi, un tādējādi 23.01.2009., pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 6. punktu un Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 4. punktu un 65. panta ceturto daļu, pieņēma šādu lēmumu:

''Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Izbeigt administratīvo lietu par AS "SAF Tehnika" Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.2 panta pirmās daļas pārkāpumu informācijas par 19.11.2008. akcionāru sapulci atklāšanā, jo administratīvā akta izdošana konkrētajos faktiskajos apstākļos nav lietderīga.

2. Pieņemto lēmumu nosūtīt AS "SAF Tehnika" uz tās juridisko adresi – Rīgā, Ganību dambī 24a, LV-1005.

3. Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu nolūkā sasniegt Finanšu instrumentu tirgus likuma 2. panta 3. punktā minēto mērķi – nodrošināt informācijas pieejamību – publicēt Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā informāciju par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas konstatēto administratīvajā lietā un tās pieņemto lēmumu.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma 4. panta otrajā daļā un Administratīvā procesa likuma 188. panta otrajā daļā un 189. panta pirmajā daļā noteiktajam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā (Jēzusbaznīcas ielā 6, Rīgā) viena mēneša laikā no dienas, kad lēmums personai ticis paziņots.''

Lai arī administratīvajā lietā ir pieņemts lēmums par lietas izbeigšanu sakarā ar administratīvā akta izdošanas nelietderīgumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome minētajā lēmumā atzīst, ka AS ''SAF Tehnika'', publicējot informāciju par plānoto akcionāru sapulci, bija jārīkojas Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.2 panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā, un ir konstatējusi, ka AS ''SAF Tehnika'' šādi rīkojusies nav.  

Komisijas padomes lēmuma Nr. 7 ''Par administratīvās lietas, kas saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 55. panta 2. punktu sākta pret AS ''SAF Tehnika'' par Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.2 panta pirmās daļas prasību neievērošanu, izbeigšanu'' pilnu tekstu (tā apliecinātu kopiju) var saņemt, ar iesniegumu vēršoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, Rīgā, Kungu ielā 1, LV-1050.


Pielikumi