Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s “Preses nams” padome ieceļ priekšsēdētāju un jaunu uzņēmuma valdi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-01-26 16:25:04
Versijas komentārs
Teksts

A/s “Preses nams” jaunā uzņēmuma padome šodien ievēlēja padomes vadību un iecēla arī jaunu uzņēmuma valdi. Par jauno a/s “Preses nams” padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Raivis Veckāgans, a/s “Latvijas kuģniecība” viceprezidents, par priekšsēdētāja vietnieku – Armands Puče, bet valdes vadība tika uzticēta Igoram Stepanovam, papīra ražošanas un poligrāfijas speciālistam ar teju 15 gadu starptautisku pieredzi.

Pagājušo piektdien ievēlētā a/s “Preses nams” padome šodien nolēma paplašināt uzņēmuma valdi un, līdztekus jaunam valdes priekšsēdētājam I. Stepanovam, tika ievēlēti arī valdes locekļi Ilga Kurāte, Mihails Burešs, Dace Mihņenoka un Raivis Skuja, kurš strādāja arī iepriekšējā a/s “Preses nams” valdē. Darbu valdē neturpinās Solvita Masule un Anatolijs Mahlovs.

Jaunais a/s “Preses nams” valdes priekšsēdētājs Igors Stepanovs ieguvis plašu pieredzi papīra ražošanas un poligrāfijas industrijā un kopš 1995. gada strādājis vadošos amatos uzņēmumos Kanādā, Somijā un Krievijā. Piemēram, I. Stepanovs bijis “Tetra Laval Group” papīra ražotnes finanšu direktors Krievijā un Somijā, “International Paper” papīra ražotnes finanšu direktors, “Papier International du Canada” ražotnes vadītājs Kvebekas provincē Kanādā. Viņš bijis arī direktora vietnieks stratēģijas jautājumos kokapstrādes uzņēmumā “Mekran” Krievijā.

I. Stepanovs bijis arī Kanādas un Eirāzijas Krievijas Biznesa asociācijas (CERBA) padomnieks Kanādā. Viņš ir absolvējis Latvijas Universitāti matemātikas un ekonomikas specialitātē, bet Biznesa administrācijas Maģistra grādu ieguvis IMD International augstskolā Lozannā, Šveicē.

“Tuvākajos gados aktīvi strādāsim, lai stiprinātu a/s “Preses nams” kā kvalitātes līdera pozīcijas Eiropas Savienības un NVS tirgos dažādos poligrāfijas virzienos. Es saskatu būtiskas izaugsmes iespējas ne tikai grāmatu ražošanā, kur uzņēmuma priekšrocības nodrošina unikāla nesen atklātā grāmatu ražotne, bet arī laikrakstu, žurnālu un citu poligrāfijas materiālu iespiešanā,” uzsver Igors Stepanovs.

A/s “Preses nams” ir lielākais poligrāfijas koncerns Baltijas valstīs un nozares līderis šajā reģionā. 2008. gada vasarā a/s “Preses nams” atklāja savu jauno grāmatu ražotni Rīgas rajona Ropažu novada Silakroga Jāņsilos, tās izveidē investējot 13,5 miljonus latu un kļūstot par vienu no 300 lielākajiem grāmatu ražošanas uzņēmumiem visā pasaulē. A/s “Preses nams” katru mēnesi iespiež aptuveni 150 dažādus žurnālus un 70 dažādus laikrakstus, kā arī izgatavo vairākus simtus miljonu etiķešu gadā. Lielākais a/s “Preses nams” akcionārs ir a/s “Latvijas kuģniecība” meitas uzņēmums “LASCO Investment”, kuram pieder 95.4% uzņēmuma akciju.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi