Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls – labākais arodbiedrību sadarbības partneris 2008.gadā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-01-08 11:27:02
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls rīt, 2009.gada 9.janvārī, saņems Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) gada balvu Sadarbības partneris 2008 nominācijā Privātie uzņēmumi par veiksmīgu sociālā dialoga stiprināšanu un labas sociālās partnerības veidošanu ar koplīguma palīdzību.
 
Balvu Sadarbības partneris 2008 saņems SIA Ventspils nafta termināls ģenerāldirektors un valdes loceklis Ronalds Okers (Ronald Okker), kuru šim apbalvojumam izvirzījusi Industriālo nozaru arodbiedrība.
 
“Mēs vienmēr esam apzinājušies sociālo atbildību par cilvēkiem, kas strādā SIA Ventspils nafta termināls. Īpaši pagājušajā gadā, kad uzņēmumā tika īstenota būtiski modernizācijas un restrukturizācijas pasākumi un daļa SIA Ventspils nafta termināls darbinieku pārkvalificējās darbam jaunos apstākļos un atšķirīgā tirgus situācijā. Lai pārmaiņu process būtu veiksmīgs, viens no svarīgākajiem faktoriem ir izpratne un attieksmes maiņa no darbinieku puses – mūsu uzņēmumā to veicināja veiksmīgā sadarbība ar arodbiedrību. Tāpēc esam ļoti pagodināti par šo balvu, kas apliecina, ka esam uz pareizā ceļa, lai arī turpmāk veidotu atvērtas un uz sapratni balstītas darba devēja un darba ņēmēja attiecības,” ar gandarījumu atzīst R.Okers.
 
“Mēs vienmēr esam aktīvi sadarbojušies ar uzņēmuma vadību, risinot darbiniekiem aktuālus jautājumus. Kopš starptautiskās korporācijas Vitol ienākšanas terminālī dialogs starp uzņēmuma vadību un arodbiedrību ir sasniedzis jaunu līmeni. Pagājušajā gadā tika noslēgts koplīgums ar darbiniekiem, atbilstoši kuram darba devējs bez obligātajām sociālajām garantijām, ko paredz Darba likums, nodrošina vēl daudz papildu garantiju. Tāpat tika veiktas būtiskas izmaiņas atalgojuma sistēmā. Visiem darbiniekiem tiek nodrošināta medicīniskā apdrošināšana, papildus finansiāli tiek atbalstīts ilggadējs darbs uzņēmumā, un tas attiecas arī uz pensionētajiem SIA Ventspils nafta terminālsdarbiniekiem, kā arī nodrošināts finansiāls atbalsts darbiniekiem, kuru bērni uzsāk skolas gaitas sākumklasēs, un citas priekšrocības,” stāsta SIA Ventspils nafta termināls arodbiedrības organizācijas priekšsēdētājs Sergejs Bikovs.
 
Sadarbības partnera balvas pasniegšanu LBAS organizē jau ceturto gadu. Tās ietvaros tiek izvērtēti iestādēs un uzņēmumos noslēgtie koplīgumi, to sniegtās papildu garantijas darbiniekiem, sociāli ekonomisko jautājumu risināšana, kā arī materiāliālais un morālais atbalsts arodbiedrību aktivitātēm. Balvai Sadarbības partneris 2008 LBAS dalīborganizācijas pretendentus izvirzīja trīs nominācijās – Pašvaldību iestādes un uzņēmumi, Privātie uzņēmumi un Plašsaziņas līdzekļi.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – starptautiskās korporācijas Vitol sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi