Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls sāk ekspluatēt Baltijā unikālas attīrīšanas iekārtas
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-01-07 09:46:55
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls nodevusi ekspluatācijā un sākusi lietot jaunās modernās attīrīšanas iekārtas – tās elastīgi piemērojamas jebkura veida naftas produktu attīrīšanai, un tajās izmantotā progresīvā tehnoloģija ir unikāla Baltijas reģionam.
 
Modernās attīrīšanas iekārtas SIA Ventspils nafta termināls ļaus vēl efektīvāk risināt ar apkārtējo vidi saistītos jautājumus un vienlaikus būtiski ekonomēt uzņēmuma finnašu resursus. Būdamas ļoti kompaktas, jaunās iekārtas spēj nodrošināt ievērojamu produktivitāti, regulējot gan vēlamo attīrīšanas līmeni, gan arī pielāgojot attīrīšanas procesu konkrētajam naftas produktu veidam. Iekārtas izvietotas 50 kvadrātmetru platībā, un to darbību pārrauga viens uzņēmuma operators. SIA Ventspils nafta termināls jauno attīrīšanas iekārtu projektētā jauda ļauj attīrīt līdz 1000 kubikmetru rūpniecisko un drenāžas notekūdeņu stundā.
 
Jaunās iekārtas ir īpaši piemērotas SIA Ventspils nafta termināls aktuālajām darbības tendencēm, kuras raksturo pārkraujamo naftas produktu dažādība – patlaban terminālis pieņem un pārkrauj vairāk nekā 20 veidu naftas produktu. Arī nomenklatūras paplašināšanās gadījumā attīrīšanas iekārtas būs iespējams elastīgi pielāgot jaunajiem naftas produktu veidiem.
 
Iekārtas veidotas, pamatojoties uz Nīderlandes kompānijas Nijhuis Water Technology izstrādātajām tehnoloģijām – šis uzņēmums specializējies rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu ražošanā naftas, ķīmijas un farmaceitiskajā nozarē. Attīrīšanas iekārtās SIA Ventspils nafta termināls investējis aptuveni 1 miljonu latu.
 
SIA Ventspils nafta termināls aizvien vairāk uzmanības velta vides aizsardzības pasākumiem, uzskatot, ka saprātīgas nākotnes attīstības pamats ir saistīts ar vides kvalitāti. Uzņēmums ievēro virkni principu savas vides aizsardzības politikas ietvaros, tajā skaitā: izzina un samazina uzņēmuma nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, nodrošina uzņēmuma darbības atbilstību augstākajiem vides standartiem, izglīto un veicina darbinieku iesaistīšanos vides politikas realizācijā, informē sabiedrību par uzņēmuma vides politiku un tās realizācijas gaitā sasniegto.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. +371 67229182;
                 e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi