Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DnB NORD Banka iegulda sava meitas uzņēmuma IPAS DnB NORD Fondi kapitālā
Emitents DnB NORD Banka, AS (Latvija)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-29 09:28:57
Versijas komentārs
Teksts
DnB NORD Banka no dzīvības apdrošinātāja „Seesam Life Insurance SE” iegādājusies atlikušos 25% ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības DnB NORD Fondi akciju, tādējādi kļūstot par uzņēmuma vienīgo īpašnieci.
Līdz šim DnB NORD Bankai piederēja 75% DnB NORD Fondi akciju, bet pārējie 25% bija „Seesam Life Insurance SE” īpašumā.
DnB NORD Bankas valdes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš skaidro: „Pasaules finanšu tirgi pēdējā gada laikā ir cietuši no būtiskiem satricinājumiem, un šajā periodā ieguldījumu pārvaldniekiem izšķiroši svarīgi ir augsti profesionāli darbinieki un pārdomāta ieguldījumu stratēģija. DnB NORD Banka ir gandarīta, ka, pateicoties DnB NORD Fondi komandas zināšanām un prasmēm, ieguldījumu fondu rezultāti ir vieni no ienesīgākajiem tirgū. Uzņēmuma akciju pilnīga pārņemšana bankas īpašumā dos iespēju darboties vēl efektīvāk.”
Gandrīz 53 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju par savu pensijas 2. līmeņa pārvaldītāju ir izvēlējušies DnB NORD Fondus. DnB NORD Fondi pārvaldītie pensiju plānu aktīvi ir sasnieguši 24 miljonus latu, vairāk kā dubultojoties kopš 2008. gada sākuma.
Uzticot savas pensijas 2. līmeņa pārvaldīšanu DnB NORD Fondi, iespējams izvēlēties kādu no 3 pensiju plāniem, kas atšķiras ar ieguldījumu stratēģiju, sagaidāmo ienesīgumu un riska pakāpi – Konservatīvo ieguldījumu plānu DnB NORD 1, Sabalansēto ieguldījumu plānu DnB NORD 2 vai Aktīvo ieguldījumu plānu DnB NORD 3.
IPAS DnB NORD Fondi ir izveidojusi atvērto ieguldījumu fondu "DnB NORD Mērķa fonds" ar zemu riska pakāpi un mērķi nodrošināt kapitāla vērtības pieaugumu ilgtermiņa periodā. DnB NORD Fondi piedāvā arī izveidot individuālu ieguldījumu portfeli atbilstoši klienta – privātpersonas – vēlmēm.
DnB NORD fondi Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 2004.gada 10.septembrī, un piedāvā pilnu ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu spektru — valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu, ieguldījumu fondu, kā arī individuālu ieguldījumu portfeļu pārvaldi.
Pielikumi