Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Andžs Ūbelis ievēlēts par Parex bankas padomes priekšsēdētāju
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-29 14:49:54
Versijas komentārs
Teksts

Otrdien, 23.decembrī, notika Parex bankas pirmā jaunās padomes sēde, kurā tika ievēlēts padomes priekšsēdētājs - Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos Andžs Ūbelis.

A. Ūbelis kā Parex bankas padomes galvenos uzdevumus izvirzīja profesionālu un efektīvu bankas valdes uzraudzību un lēmumu pieņemšanu. Savukārt tuvākajā laikā primāri ir jāizvērtē valdes priekšlikumi par bankas stabilizāciju, restrukturizāciju un tālāku attīstības stratēģiju.

“Lai nodrošinātu Parex bankas klientu uzticības atgūšanu un nostiprināšanu, Latvijas valdība ir atbalstījusi priekšlikumu par būtisku likviditātes resursu nodrošināšanu bankai. Tas ir svarīgākais priekšnosacījums, lai vistuvākajā laikā varētu nodrošināt stabilu bankas pakalpojumu sniegšanu,” uzsver Parex bankas padomes priekšsēdētājs A. Ūbelis.

A. Ūbelis Lielbritānijā ieguvis maģistra grādu ekonomikā, iepriekš Francijā absolvējis maģistra programmu Eiropas tiesībās un starptautisko attiecību programmu Latvijas Universitātes. Kopš 2004.gada A. Ūbelis ir Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos. Vairāk kā 10 gadu karjeras laikā Latvijas valsts pārvaldē A. Ūbelis ieņēmis virkni amatu, kas saistīti ar ES finansējuma vadību un Eiropas integrācijas jautājumiem. Šobrīd A. Ūbelis ir arī Latvijas direktores Eiropas investīcijas bankas Direktoru valdē vietnieks.

Otrdien, 23.decembrī, notika pirmā Parex bankas padomes sēde – tās sastāvu 19.decembrī ievēlēja ārkārtas akcionāru sapulce: Rolands Paņko, Andžs Ūbelis, Kaspars Āboliņš, Gints Freimanis, Karls Hokans Šellokers (Carl Hakan Kallaker) un Žaneta Jaunzeme – Grende. Padome ir bankas pārraudzības institūcija, kas pārstāv bankas akcionāru intereses akcionāru sapulču starplaikā un uzrauga valdes darbību, nodrošinot bankas darbības turpmāku izaugsmi un attīstību.

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Kopš šā gada 5.decembra, kad tika parakstīts Parex bankas pārņemšanas līgums, banka kļuvusi par valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka meitas sabiedrību.  Parex bankas padomes locekļi nav balsstiesīgu Parex bankas akciju turētāji.

Papildu informācija:

Viktors Zaķis,

Korporatīvo komunikāciju speciālists

Tālrunis: 67010141 vai 29476754

e-pasts: viktors.zakis@parex.lv

Pielikumi