Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s "Latvijas kuģniecība" pirmajā ceturksnī guvusi 45,8 miljonu ASV dolāru
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-05-25 16:22:18
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) 2007. gada pirmā ceturkšņa peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 45,8 miljonus ASV dolāru, tādējādi 4,5 reizes jeb par 35,5 miljoniem ASV dolāru pārsniedzot pagājušā gada attiecīgā perioda rādītāju. Šādu rezultātu nodrošināja peļņa no kuģu darbības un veiksmīgi īstenotās tankkuģu pārdošanas, liecina koncerna neauditētie finanšu pārskati, kurus šodien, 25.maijā, izskatīja un pieņēma zināšanai LK padome.
 
2007.gada pirmā ceturkšņa beigās LK komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpa 39 kuģi: 31 tankkuģis, divi gāzvedējkuģi, 5 refrižeratorkuģi un viens sauskravu kuģis. Pārskata periodā visas LK flotes turpinājušas strādāt ar peļņu, rezultātam no kuģu darbības veidojot 15,7 miljonus ASV dolāru – 176 tūkstoši ASV dolāru vairāk, nekā 2006.gada pirmajos trīs mēnešos.
 
Vislielāko ieguldījumu kuģu darbības rezultāta deva tankkuģu flote – 74% no kuģu darbības rezultāta jeb 11,6 miljoni ASV dolāru, savukārt gāzvedējkuģu flotes īpatsvars sastādīja 19% jeb 3,1 miljonus ASV dolāru. Refrižeratorkuģu un sauskravu flotes devums attiecīgi bija 5% un 2% no kopējā rezultāta.
 
LK valdes priekšsēdētājs Imants Vikmanis uzsver: „Pozitīvos darbības rezultātus neapšaubāmi ir ietekmējusi sekmīgi uzsāktā LK flotes restrukturizācija: LK flotē būtiski palielinājies jauno – pelnošāko kuģu skaits. Šā gada pirmā ceturkšņa beigās, salīdzinot ar pagājušā gada analogo periodu, tankkuģu kopskaits nav mainījies, tomēr jāatzīmē, ka aizvadītā gada laikā ir pārdoti 9, bet flote papildināta ar 8 jauniem tankkuģiem, tajā skaitā 5 jaunbūvēm un trīs no citiem kuģu īpašniekiem nomātajiem kuģiem”. 
 
I.Vikmanis jau vairākkārt norādījis, ka jaunākas un mazākas kopējās tonnāžas flotes uzturēšana ir ekonomiski efektīvāka un dod labākus rezultātus par vecāku, kaut arī lielāku kopējās tonnāžas floti.
 
Nolūkā rast finansējumu četru jaunu vidēja izmēra kravnesības tankkuģu pasūtījumam, 2007.gada 11.janvarī LK padome izvērtēja un atbalstīja LK kuģošana speciālistu darba grupas izstrādātā koncerna flotes attīstības projekta ietvaros plānoto „Panamax” tipa tankkuģu pārdošanu. Savukārt metāllūžņos tika nodoti divi no LK flotes vecākajiem tankkuģiem „Majori” un „Pablo Neruda”.
 
Pārskata perioda sākumā Korejas kuģu būves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co.Ltd.” tika nodota ekspluatācijā un vārdā Krāslava nosaukta pirmā no četrām rūpnīcai pasūtītajām tankkuģu jaunbūvēm. Svinīga ceremonija notika arī Horvātijas kuģu būvētavā „3.Maj”, kur 2007.gada 6.martā tika saņemta jau ceturtā tankkuģu jaunbūve.
 
Kā iepriekš ziņots, akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība, realizējot stratēģisko mērķi 2005.-2010. gadam, kas paredz tankkuģu flotes atjaunošanu, pasūtījusi 4 tankkuģu jaunbūves Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.” un 10 Horvātijas kuģu būves rūpnīcā „3. Maj” .
 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
Fax: 67820239
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi
LK_koncerna_2007_gada_1_ceturkshnja_finanshu_paarskats.pdf (318.97 kB)