Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex bankas jauna Padome
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-22 11:48:31
Versijas komentārs
Teksts
Parex bankas jauna Padome
 
Kā iepriekš tika paziņots 2008. gada 19.decembrī tika ievēlēta jauna a/s „Parex banka” padome. Saskaņā ar ārkārtas akcionāru sapulces lēmumu, akciju sabiedrības „Parex banka” padome ir ievēlēta šādā sastāvā – Rolands Paņko, Andžs Ūbelis, Kaspars Āboliņš, Gints Freimanis, Karls Hokans Šellokers (Carl Hakan Kallaker) un Žaneta Jaunzeme – Grende.
 
Kopš 1997. gada Rolands Paņko ir valsts a/s „Latvijas Hipotēku un Zemes banka” valdes priekšsēdētāja vietnieks. No 1998. gada līdz 2002. gadam viņš ieņēma padomes locekļa amatu bezpeļņas organizācijā a/s „Rīgas Fondu birža”.
 
Andžs Ūbelis šobrīd ir Valsts sekretāra vietnieks Latvijas Republikas Finanšu Ministrijā, kā arī vada ES Strukturālo fondu un ES Kohēzijas fondu vadošo iestādi Latvijā. Pirms tam A.Ūbelis bija Ministra padomnieks reģionālās politikas un finanšu instrumentu jautājumos. 2007. gadā A.Ūbelis ieguva maģistra grādu sociālajās zinātnēs starptautiskajā ekonomikā un valsts pārvaldē Kārdifas universitātes Biznesa skolā (Cardiff Business School of Cardiff University), kā arī mākslas zinātņu bakalaura grādu (MA DEA) Eiropas tiesībās Nensī Universitātes Eiropas studiju centrā (University of Nancy).
 
Kasparam Āboliņam ir plaša pieredze valsts pārvaldē un Valsts interešu pārstāvniecībā, kopš 2008. gada jūnija viņš pārstāv Latvijas Republikas intereses Ziemeļu investīciju bankas direktoru padomē, ieņemot Direktoru valdes direktora vietnieka amatu. K.Āboliņš kopš 2006. gada pilda Valsts kases pārvaldnieka pienākumus, kas ietver valsts pārvaldes iekārtas likumā noteikto tiešās valsts pārvaldes iestādes vadītāja funkciju un Valsts kases nolikumā noteikto funkciju veikšanu.
 
Gints Freimanis no 2004. gada līdz 2008. gadam bija „Pasaules Bankas” grupas Baltijas un Ziemeļvalstu izpilddirektora vecākais padomnieks. Iegūstot starptautisko diplomu sabiedrības vadībā Francijas Nacionālajā Administrācijas skolā “Ecole Nationale d’ Administration”, G. Freimanis ir ieņēmis vairākus atbildīgus amatus valsts pārvaldē, tai skaitā, no 2001. līdz 2004. gadam bijis Valsts sekretāra vietnieka amatā, kā arī vadījis ES Strukturālo fondu un ES Kohēzijas fondu vadošo iestādi Latvijā.
 
Karlam Hokanam Šellokeram (Carl Hakan Kallaker) ir plaša pieredze starptautiskajās banku lietās, kā arī Latvijas banku sektorā. 1999.gadā ERAB un Latvijas Banka iecēla K.H.Šellokeru par Rīgas Komercbankas vadības konsultantu Centrālās un Austrumeiropas rehabilitācijas un restrukturizācijas jautājumos. No 1999. līdz 2001. gadam viņš bija Pirmās Latvijas Komercbankas (Norddeutsche Landesbank grupa) Prezidents un Valdes priekšsēdētājs, kam sekoja vecākā konsultanta pienākumi Norddeutsche Landesbank, NORD/LB Hannoverē. Šobrīd K.H.Šellokers strādā PIRMA AB un sniedz konsultācijas Baltijas, Ziemeļvalstu un NVS finanšu institūcijām. K.H.Šellokers ieguvis Ekonomikas Maģistra grādu Gēteborgas Universitātes Biznesa un Ekonomikas Skolā.
 
Žaneta Jaunzeme-Grende šobrīd ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja. Kopš 2007.gada Ž.Jaunzeme-Grende ir arī SIA “Marsh” padomes priekšsēdētāja. 2000.gadā ieguvusi Maģistra grādu sociālajās zinībās Latvijas Universitātē, šobrīd studē stratēģisko vadīšanu Banku augstskolas doktorantūrā.
 
Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: viktors.zakis@parex.lv
 
 
Pielikumi