Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
General Electric palielina kapitālu Latvijas GE Money Bank
Emitents GE Money Bank, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-19 16:34:53
Versijas komentārs
Teksts General Electric savam Latvijas meitas uzņēmumam GE Money Bank palielina kapitālu par 25 miljoniem latu, lai Latvijas noguldītājiem sniegtu papildu drošību un uzticamību bankai šajā ekonomikas ciklā un nodrošinātos pret nākotnes ekonomikas izaicinājumiem.

Pasaules otrā lielākā korporācija General Electric (GE) pieņēmusi lēmumu palielināt Latvijas GE Money Bank pamatkapitālu par 25 miljoniem latu tuvāko 4 mēnešu laikā. Kapitāls tiks piešķirts divās daļās, un pirmā no tām 7 miljonu latu apmērā subordinētais kapitāls, jau ir saņemta. Lēmumu par otro daļu vēl oficiāli jāapstiprina akcionāru sapulcē, janvāra sākumā, kur GE pārstāv 99,9%.

Pēc kapitāla palielināšanas GE Money Bank kapitāla pietiekamības rādītājs tiek prognozēts 20% robežās, kas gandrīz divas ar pusi reizes pārsniedz FKTK noteikto normatīvu. Savukārt likviditātes rādītāju banka uztur virs 40% (normatīvs ir 30%) un bankas likviditāti nodrošina arī pieejamība ilgtermiņa kredītlīnijai GE, kas ir tikpat liela cik depozītu bāze

Tādejādi GE Money Bank, kas jau tāpat ir labākās pozīcijās nekā citas bankas Latvijā, jo finansējumu gūst nevis no citas bankas, bet no daudznozaru korporācijas GE ar augstāko drošības pakāpi - AAA kredītreitingu, kļūst par vēl drošāku un stabilāku banku saviem klientiem.

“Kapitāla palielināšana ir veidota ar mērķi klientiem sniegt papildu drošību to noguldījumiem GE Money Bank. Lai šodienas mainīgajos ekonomikas apstākļos klienti izvēlētos savu naudu uzticēt bankai, tiem nepieciešama pārliecība par tās drošību un ilgtermiņa stabilitāti. GE šādi apliecina, ka GE Money Bank un tās noguldītāju nauda ir ļoti droša un aizsargāta pat pret pesimistiskākajām nākamā gada prognozēm ekonomikā,” skaidro GE Money Latvijas uzņēmumu grupas vadītājs Dmitrijs Cimbers

GE Money Bank turpina arī savlaicīgi reaģēt uz notikumiem ekonomikā, galvenokārt, īstenojot konservatīvu pieeju klientu maksātspējas risku izvērtēšanā un aktīvi veidojot uzkrājumus. 2008.gadā GE Money Bank nolēmusi 9 miljonus latu novirzīt uzkrājumiem un līdz ar to kopējais uzkrājumu apjoms gadā sastāda 12 miljonus latu, kas ir vairāk kā 5% attiecībā pret kredītportfeli un vairāk nekā citām bankām Latvijā.
Balstoties uz šo konservatīvo biznesa pieeju un to, ka 2008.gads GE Money Bank ir bijis arī divu uzņēmumu integrācijas un nākotnes investīciju gads, banka plāno noslēgt gadu ar 16 miljonu latu zaudējumiem.

“Nākamais gads pēc visu ekonomistu prognozēm solās būt sarežģīts un kredītportfeļa kvalitāte pasliktināsies visām bankām, bet mēs esam gatavi arī tam. Mēs turpināsim kreditēšanu, bet daudz piesardzīgāk, nākamgad lielāku uzmanību pievērsīsim noguldījumu produktu īpatsvara palielināšanai un turpināsim aktīvo uzkrājumu veidošanas politiku,’’ komentē D.Cimbers


Papildu informācija:
GE Money Bank preses sekretāre Tija Ezeriņa
Tālr.: 67110448, mob.: 27876080, e-pasts: tija.ezerina@ge.com
Pielikumi