Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas kuģniecība” izveido uzņēmumu investīciju veikšanai un apsaimniekošanai
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-23 11:43:01
Versijas komentārs
Teksts
Papildināta pēdējā rindkopa.

Ar akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” investīciju ieguldījumu un investīciju apsaimniekošanas virziena attīstību turpmāk nodarbosies a/s „Latvijas kuģniecība” 100% meitas uzņēmums SIA “LASCO Investment”. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 miljoni latu, un sagaidāms, ka tas veiks investīcijas arī ar kuģošanu nesaistītās nozarēs un uzņēmumos, lai nodrošinātu a/s „Latvijas kuģniecība” biznesa risku diversifikāciju un stiprinātu tā aktīvu bāzi globālās ekonomiskās krīzes apstākļos.

“A/s „Latvijas kuģniecība” koncerna pēdējo gadu rezultāti, kas uzrāda stabilu vairāku desmitu miljonu latu peļņu ik gadu, apstiprina, ka uzņēmuma stratēģija investēt vidēja izmēra tankkuģu flotē ir bijusi pareiza. Mērķtiecīgas biznesa darbības rezultātā a/s „Latvijas kuģniecība” ir izdevies uzkrāt ievērojamus finanšu resursus, radot priekšnosacījumus tālākām ilgtermiņa investīcijām. Analizējot pašreizējo negatīvo situāciju pasaules ekonomikā un pesimistiskās prognozes par tā atveseļošanās iespējām tuvākajā nākotnē, šobrīd orientēt investīcijas tikai uz mūsu pamatbiznesa attīstību būtu riskanti,” norāda a/s „Latvijas kuģniecība” viceprezidents Raivis Veckāgans.

Lai nodrošinātu sekmīgu a/s „Latvijas kuģniecība” koncerna attīstību ilgtermiņā, uzņēmuma valde ir sākusi darbu pie risku vadības stratēģijas izstrādes, paredzot investēt brīvos a/s „Latvijas kuģniecība” finanšu resursus arī citos drošos un ar kuģošanas biznesu nesaistītos investīciju virzienos.

SIA “LASCO Investment” radīta uz jau esošas a/s „Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrības – SIA „Kuģu menedžments” – bāzes, kurai reorganizācijas rezultātā pievienotas divas citas a/s „Latvijas kuģniecība” 100% meitas sabiedrības „Jūrnieku mācību centrs” un „Kuģu remonta bāze".  SIA „Kuģu menedžments” pamatkapitāls tiek palielināts par 18 miljoniem latu, a/s „Latvijas kuģniecība” veicot naudas ieguldījumu tā pamatkapitālā. Vienlaikus SIA „Kuģu menedžments” nosaukums tiek mainīts uz SIA „LASCO Investment”.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi