Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas kuģniecība“ apsver iespēju veidot savu investīciju fondu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-11 14:02:40
Versijas komentārs
Teksts

A/s „Latvijas kuģniecība“ valde ir pieņēmusi lēmumu stiprināt uzņēmuma investīciju portfeli, lai diversificētu riskus un stiprinātu aktīvu bāzi, iespējams, veidojot savu investīciju fondu ar kuģošanas biznesu tieši nesaistītos segmentos. Šis lēmums papildinās uzņēmuma stratēģiju, kas arī turpmāk nemainīgi īstenos uzņēmuma tankkuģu flotes atjaunošanu vidēja izmēra tankkuģu segmentā.

„A/s „Latvijas kuģniecība“ koncerna pēdējo gadu rezultāti, kas uzrāda stabilu vairāku desmitu miljonu latu peļņu ik gadu, apstiprina, ka uzņēmuma stratēģija investēt vidēja izmēra tankkuģu flotē ir bijusi pareiza. A/s „Latvijas kuģniecība“ šodien ir viens no pasaules vadošajiem uzņēmumiem vidēja vai tā saucamā handy izmēra tankkuģu segmentā. Taču šobrīd nozares speciālisti atzīst, ka kuģu pārvadājumu apjoms, iespējams, samazināsies līdz ar globālo recesiju. Šajos apstākļos a/s „Latvijas kuģniecība“ turpinās tankkuģu flotes atjaunošanu, taču ne tik intensīvi kā pēdējo divu gadu laikā. Lai stiprinātu uzņēmuma aktīvu bāzi, ir nolemts izskatīt iespēju veikt peļņu nesošus, drošus ilgtermiņa ieguldījumus. Izskatām iespēju veidot savu investīciju fondu, ieguldot līdzekļus ne tikai ar kuģošanas biznesu saistītos aktīvos,“ norāda Raivis Veckāgans, a/s „Latvijas kuģniecība“ viceprezidents.

Plānots, ka a/s „Latvijas kuģniecība“ veidos pārsvarā ilgtermiņa ieguldījumu portfeli, ko papildinās atsevišķi īstermiņa aktīvi. Primāri a/s „Latvijas kuģniecība“ savā ieguldījumu darbībā fokusēsies uz komerciālajiem nekustamā īpašuma aktīviem Latvijā. Tomēr nav izslēgts, ka uzņēmums savus brīvos līdzekļus ieguldīs arī citu kategoriju aktīvos, piemēram, kapitāldaļās, akcijās, parādzīmēs vai fondu daļās.

„A/s „Latvijas kuģniecība“ investīciju mērķis ir izvietot uzņēmuma brīvos līdzekļus un gūt peļņu no aktīvu atdeves gan regulāru ienākumu, gan vērtības pieauguma rezultātā. A/s „Latvijas kuģniecība“ ieguldījumu stratēģijā tiks saglabāta maksimāla elastība un tā būs vērsta uz uzņēmuma pamatbiznesa, proti, kuģošanas pārvadājumu atbalstu,“ uzsver R.Veckāgans.

A/s „Latvijas kuģniecība“  komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 37 kuģi: 34 tankkuģi, divi gāzvedējkuģi un viens sauskravu kuģis. Vidēja izmēra tankkuģu segmentā a/s „Latvijas kuģniecība“ ierindojas desmit pasaules lielāko kuģu īpašnieku vidū, vienlaicīgi ieņemot līdera pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi