Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Jauniecelto Parex bankas valdi vada Nils Melngailis
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-08 14:27:42
Versijas komentārs
Teksts
Jauniecelto Parex bankas valdi vada Nils Melngailis

 

08.12.2008.
Kopš 2008. gada 5. decembra Parex bankas valde strādā jaunā sastāva un par tās priešsēdētāju iecelts Nils Melngailis, bijušais Baltijā vadošā elektronisko sakaru pakalpojumu uzņēmuma Lattelecom izpilddirektors.
Parex bankas valdē turpmāk strādās arī Parex bankas Klientu apkalpošanas daļas vadītājs un vecākais viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Guntis Beļavskis, Parex bankas Kredītrisku pārvaldības daļas vadītājs Valters Ābele, kā arī Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Vladimirs Ivanovs.
N.Melngailis, pēc Lattelecom izpilddirektora amata atstāšanas šā gada aprīlī, nodibināja investīciju kompāniju Riga Capital, kļūstot arī par tās prezidentu, kā arī pārstāv ASV investīciju kompāniju Blackstone Group Baltijas reģionā. N. Melngaiļa vadībā Lattelecom grupa realizēja uzņēmuma modernizācijas projektu, transformējot fiksēto sakaru operatoru par modernu elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju - telekomunikāciju, interneta un digitālā TV pakalpojumu jomā. Tāpat viņa prioritāšu lokā bija attīstīt IT un ārpakalpojumu risinājumus ar augstu pievienoto vērtību.
Savulaik N. Melngailis strādājis kā partneris kompānijas IBM Business Consulting Services Ziemeļvalstu birojā, kā arī bijis partneris PriceWaterhouse Coopers Londonā un atbildīgais partneris Baltijas valstīs, Latvijā vadījis auditorkompāniju Coopers & Lybrand.
Jaunā valde, kuru akceptējusi arī FKTK, savu pienākumu pildīšanu uzsāka pēc tam, kad visas puses 5. decembrī parakstīja Parex bankas pārņemšanas līgumu, kura rezultātā banka kļuvusi par valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka meitassabiedrību. Līgums paredz, ka 84,83% bankas akciju pāriet valsts īpašumā, 15,17% akciju no Parex bankas kapitāla joprojam paliek mazākuma akcionāru ipašumā.
Papildu informācija:
Irēna Miziša
Investoru attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 6 777 8565
e-pasts: investor.relations@parex.lv
Pielikumi