Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Aģentūra Moody's Investors Service ir atstājusi AS "PrivatBank" reitingus bez izmaiņām.
Emitents PrivatBank, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-12-05 15:32:46
Versijas komentārs
Teksts
Starptautiskā reitingu aģentūra Moody's Investors Service ir atstājusi bez izmaiņām AS "PrivatBank" finanšu stabilitātes reitinga prognozi ("BFSR") – tas joprojām ir stabils. Nav mainījies arī pats reitings – tas joprojām ir E+ līmenī. Nemainīgs palicis arī ilgtermiņa depozīta reitings – B1 līmenī. Tā ir netipiska aina Latvijas banku sektorā, kurā tagad visbiežāk ir dzirdami ziņojumi par reitinga prognožu pasliktināšanos un pašu reitingu krišanos.
Par ienesīguma (Profitability) un pamatkapitāla pietiekamības (Capital Adequacy) parametriem banka ir guvusi atzīmi A.
 
Savā pārskatā Moody's analītiķi ir uzsvēruši AS "PrivatBank" apmierinošos finanšu rādītājus, adekvāto kapitalizācijas līmeni un labu risku diversifikāciju. Starp potenciālām grūtībām kompānijas speciālisti ir minējuši iespējamas grūtības ar aktīvu kvalitātes saglabāšanu (šādam riskam ir pakļauta jebkura banka Latvijā, ņemot vērā sarežģīto finansiālo situāciju mūsu tirgū), stipru konkurenci no stiprāku Latvijas banku puses, kā arī samērā augstu nerezidentu noguldījumu īpatsvaru. No citas puses, pēdējais rādītājs var apliecināt to, ka AS "PrivatBank" ir pelnījis noguldītāju uzticību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās.
 
Uz 2008. gada 30. septembri AS "PrivatBank" aktīvi bija 128 miljoni LVL. Saskaņā ar konsolidētā pārskata datiem par šī gada trešo ceturksni bankas tīrā peļņa bija 250 tūkst. LVL. AS "PrivatBank" izvietoto noguldījumu apjoms ir sasniedzis gandrīz 138 miljonus LVL – tas ir krietni vairāk nekā par to pašu periodu pagājušajā gadā (89 miljoni LVL).
Pielikumi