Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Parex bankas izmaksu optimizācijas plāniem
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-28 16:26:12
Versijas komentārs
Teksts
Atsaucoties uz BNS ziņu portālā š.g. 28.novembrī publicēto informāciju par Parex bankas plāniem samazināt izmaksas par 15-20%, vēlamies precizēt, ka izmaksu samazināšanas plāns Parex bankā patiešām tika gatavots pirms tā saskārās ar likviditātes krīzi. Tas tika darīts, jo bankas vadība apzinājās, ka izaugsmes temps samazināsies un izdevumus, kas tika novirzīti aktīvu pieauguma un tirgus iekarošanas vajadzībām, var potenciāli ietaupīt. Jāuzsver, ka izmaksu samazināšanas programmas jau aktīvi tiek realizētas arī citās lielās vietējās un ārzemju bankās.

Parex bankas mērķis, realizējot šo plānu, ir optimizēt izmaksas par 15-20%, tomēr tas nenozīmē, ka tiks atbrīvoti 20% darbinieku. Vairumam bankā strādajošo atalgojuma shēma sastāv no fiksētās un mainīgās daļas, kas attiecīgi ir atkarīga no pieauguma. Līdz ar to ir iespējams neveikt būtiskas izmaiņas darbinieku skaitā, tomēr efektivitāti palielināt. Turklāt virkni bankas pašizveidotu apakšvienību potenciāli var pārstrukturēt par ārpakalpojumu sniedzējiem, kā rezultātā tiks saglabātas darba vietas, bet funkcijas nodotas kādam no uzņēmumiem ar attiecīgu pieredzi.  Šobrīd Parex banka atturas konkretizēt šīs apakšvienības. Bez tam arī administratīvie izdevumi, mārketings un komandējumu izmaksas ir jomas, kur iespējams ietaupīt ievērojamus līdzekļus.

Jebkuru būtisku izmaiņu gadījumā Parex banka sniegs oficiālu paziņojumu.
Pielikumi