Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Papildus informācija.
Emitents Latvijas Jūras medicīnas centrs, AS (48510000PKWFM6UZDS84)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-05-09 09:52:42
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” saskaņā ar Saskaņā ar Nasdaq Riga noteikumu “Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos” 14.8.punkta prasībām sniedz skaidrojumus par  2023. gada revidētajā gada pārskatā publicēto informāciju.

 

 

Ievērojot, ka AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” 2023.gada 12 mēnešu nerevidētajā pārskatā norādīja peļņu (zaudējumus), kas par vairāk nekā 10% atšķiras no revidētā 2023.gada finanšu pārskata zaudējumu apjoma, emitents sniedz šo atšķirību skaidrojumu.

 

2023.gada 12 mēnešu nerevidētajā pārskatā zaudējumi bija norādīti vairāk nekā 10% mazāki nekā revidētā 2023.gada finanšu pārskatā. Atšķirības skaidrojamas ar

(i) grāmatvedības uzskaites datu precizēšanu 2023. gada pārskata sagatavošanas procesā,

(ii) darbinieku uzkrāto atvaļinājumu izmaksu pieaugumu (to noteica algu programmas ‘Horizon’ ieviešanas pabeigšana, nodrošinot uzkrāto atvaļinājumu detalizētāku aprēķināšanu) un

(iii) pamatlīdzekļu (ēku un zemes) pārvērtēšanas rezultātu atspoguļošanu.

 

 

Ievērojot, ka AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” revidētajā 2023.gada finanšu pārskatā investīcijas ir par vairāk nekā 10% lielākas par iepriekš izteiktajām prognozēm (2023.gadā kārtējā akcionāru sapulcē pieņemtā budžeta), emitents sniedz šo atšķirību skaidrojumu.

 

AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” 2023.gada pārskata investīciju būtiskā atšķirība (pieaugums) skaidrojama ar

(i) izmaksām, kas saistītas ar magnētiskās rezonanses aparāta iegādi un šī aparāta izvietošanai nepieciešanās moduļu ēkas saražošanu, piegādi un montāžu uz pamatiem un visu ar to saistīto vispārceltnieciesko darbu pabeigšanu, kā arī

(ii) nepabeigtās celtniecības pārvietošanu grāmatvedības uzskaitē no ‘Nepabeigtās celtniecības’ konta uz kontu ‘Pamatlīdzekļi. Zemes gabali, ēkas un inženierbūves’ (pielikumi nr.8 un nr.11 pie auditētā gada pārskata).

 

 

Ievērojot, ka AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" revidētajā 2023.gada finanšu pārskatā finanšu rezultāts – zaudējumi ir par vairāk nekā 10% lielāki salīdzinot ar iepriekš izteiktajām prognozēm (2023.gadā kārtējā akcionāru sapulcē pieņemtā budžeta), emitents sniedz šo atšķirību skaidrojumu.

 

AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” 2023. pārskata gada zaudējumu atšķirība skaidrojama ar jau iepriekš minēto

(i) pamatlīdzekļu (ēku un zemes) pārvērtēšanu un

(ii) darbinieku uzkrāto atvaļinājumu izmaksu pieaugumu.

 

 

Valdes loceklis Juris Imaks, tel. 29512492

Pielikumi