Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO klientu skaits gada laikā pieauga par 24%, bet aktīvi pārvaldībā - par 61%
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-05-08 08:34:09
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar konsolidēto neauditēto starpperiodu pārskatu par 2024. gada pirmo ceturksni, pensiju pārvaldes uzņēmumam IPAS Indexo (turpmāk – INDEXO) šī gada 31. martā bija 131,1 tūkstotis klientu, kas ir par 24% vairāk nekā 2023. gada pirmā ceturkšņa beigās, bet aktīvi pārvaldībā gada laikā pieauga par 61% un 2024. gada pirmo trīs mēnešu beigās bija 1,06 miljardi eiro.

Šī gada pirmajā ceturksnī INDEXO pensiju biznesa neto peļņa pirms ar banku saistītajiem izdevumiem, tajā skaitā kapitāla piesaistes izmaksām, veidoja 181,3 tūkstošus eiro. Savukārt, INDEXO Grupas konsolidētais finanšu rezultāts pirmajā ceturksnī, ņemot vērā apjomīgus meitas sabiedrības ieguldījumus jaunās bankas attīstības projektā, cieta zaudējumus 1,01 miljonu eiro apmērā. 

“INDEXO pirmais gada ceturksnis pagāja intensīvā darbā vienlaicīgi divos virzienos – mēs turpinājām stiprināt savas pozīcijas Latvijas pensiju uzkrājumu pārvaldē, un līdztekus mēs esam sasnieguši finiša taisni jaunās INDEXO Bankas izveides procesā. Lai arī turpinām nozīmīgus ieguldījumus jaunu klientu piesaistē, pensiju pārvades bizness jau trešo ceturksni pēc kārtas ir pelnošs arī pēc klientu piesaistes izdevumiem. Savukārt, jaunās bankas izveides procesā mēs šobrīd gaidām banku nozari uzraugošo institūciju lēmumu par bankas licences izsniegšanu. Mēs būsim gatavi uzsākt jaunās bankas pakalpojumu sniegšanu dažu mēnešu laikā pēc licences izsniegšanas,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem. 

INDEXO arī šī gada pirmajā gada ceturksnī bija visstraujāk augošais pensiju pārvaldnieks Baltijā, 2. pensiju līmeņa plāniem piesaistot 3 084 jaunus klientus pretēji 1 302 jauniem klientiem, ko piesaistīja tuvākais tirgus konkurents. INDEXO turpina augt straujāk par tirgu, un 2. līmeņa pensiju produktos uzņēmuma šī ceturkšņa beigās tirgus daļa ir sasniegusi 13,5%. Pirms gada INDEXO tirgus daļa 2. līmeņa pensiju plānos bija 10,8%.

Pieaugošais klientu skaits un aktīvu pārvaldībā apjoms ir nodrošinājis pensiju uzkrājumu pārvaldes komisijas ieņēmumu pieaugumu šī gada pirmo trīs mēnešu laikā līdz 0,92 miljoniem eiro, salīdzinot ar 0,65 miljoniem eiro 2023. gada pirmajā ceturksnī.  Kopējie INDEXO pensiju biznesa ieņēmumi pārskata periodā bija vairāk nekā pietiekami, lai nosegtu pensiju pārvaldības administratīvās izmaksas.

Pateicoties klientu skaita un vidējo algu pieaugumam, INDEXO 2. pensiju līmeņa plānos saņemtās iemaksas pieauga par 35% – no 19,3 miljoniem eiro 2023. gada pirmajos trīs mēnešos līdz 26,1 miljoniem eiro 2024. gada pirmajā ceturksnī. INDEXO ir pārsniedzis 100 miljonu eiro iemaksu apjomu gadā 2. pensiju līmenī

Līdztekus pensiju pārvaldes darbībai, INDEXO turpina attīstīt jaunas bankas projektu, un pirmā ceturkšņa laikā uzņēmums ir palielinājis meitas sabiedrības AS IDX1R kapitālu par 10 miljoniem eiro – šī meitas sabiedrība pēc bankas licences saņemšanas kļūs par INDEXO Banku. Šobrīd visi bankas licences pieteikuma dokumenti ir iesniegti, uzraudzības institūciju jautājumi ir atbildēti, un INDEXO gaida bankas licences lēmumu. Saskaņā ar licencēšanas procesa grafiku, INDEXO Banka plāno uzsākt pirmo bankas pakalpojumu pilotprojektu, lai būtu gatava sākt darbību šovasar.

Ņemot vērā, ka bankas darbība vēl nav uzsākta, AS IDX1R būtiskus ieņēmumus negūst, tajā pat laikā veic nozīmīgus ieguldījumus IT infrastruktūras izveidē, licencēšanas procesā un citos jaunās bankas darbības uzsākšanai nepieciešamos priekšdarbos. Tā rezultātā AS IDX1R zaudējumi šī gada pirmajos trīs mēnešos bija 884,7 tūkstoši eiro. 

INDEXO Grupas kopējais rezultāts, tas ir, konsolidējot pensiju pārvaldes darbības rezultātus un to peļņu, un investīcijas jaunās bankas izveidē, šī gada pirmajā ceturksnī bija zaudējumi 1,006 miljonu eiro apmērā. INDEXO Grupas pašu kapitāls šī gada 31. martā bija 13,983 miljoni eiro.



Par INDEXO  

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 132 tūkstoti klientu un vairāk nekā 1,05 miljardiem eiro pārvaldībā. 

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas stiprina Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

 

Kontaktinformācija: 
Ieva Bauma 
IPAS “Indexo” Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 
Telefons:+ 371 28 636 789

Pielikumi
Q1 2024 Konsolidētais Starpperiodu Pārskats.pdf (7092.92 kB)