Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Banknote pirmie Latvijā piesaka digitālo lombardu
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-03-18 09:31:45
Versijas komentārs
Teksts

DelfinGroup piederošais aprites ekonomikas veikals Banknote pirmais Latvijā sāk piedāvāt digitālā lombarda pakalpojumus. Inovatīvais risinājums nodrošinās iespēju visus procesa soļus veikt attālināti.

Jaunais pakalpojums paredz, ka iedzīvotāji varēs saņemt aizdevumu ar nodrošinājumu, aizpildot pieteikumu tiešsaistē. Arī līguma parakstīšanu varēs veikt attālināti, savukārt preces uz filiāli tiks nosūtītas ar pakomāta starpniecību.

Banknote pārstāvji uzsver, ka digitālā lombarda izveide turpina aizsākto uzņēmuma darbības stratēģiju transformēt lombarda nozari. Stāsta Sanita PudnikaDelfinGroup valdes locekle: "Kopš 2009. gada esam daudz darījuši, lai lombarda pakalpojumi Latvijā, līdzīgi kā citviet pasaulē, tiktu uztverti kā racionāls un uzticams aizdevuma veids, jo īpaši gadījumos, kad finanšu līdzekļi nepieciešami steidzami. Tagad ar digitālā lombarda pieteikšanu finanšu pakalpojumi klientiem būs vēl pieejamāki. Kopumā mēs redzam, ka to izmantos cilvēki, kas novērtē privātumu un konfidencialitāti, ātri vēlas uzzināt preces vērtību un ikdienā dod priekšroku digitālajiem risinājumiem."

Banknote šobrīd ir pirmais lombardu tīkls Baltijā, kas sācis piedāvāt šāda veida pakalpojumu un uzņēmums redz, ka nākotnē šo risinājumu varētu ieviest arī citās savās darbības valstīs.

­"Revolucionāri jauna pakalpojuma pieteikšana tirgū ir liela atbildība. Šajā procesā kā vienu no savām prioritātēm esam izvirzījuši drošību. Digitālā lombarda pakalpojumā ir iestrādāti dažādi drošības risinājumi, nodrošinot personu identifikāciju un autentifikāciju ar internetbankas starpniecību. Tāpat mēs klientam uzdodam jautājumus, kas skar preces izcelsmi. Līdzīgi kā klātienes pakalpojumā arī digitālā lombarda gadījumā preces tiks apdrošinātas," uzsver S. Pudnika.   

Digitālā lombarda darbības process paredz, ka Banknote eksperti veiks preces izvērtējumu un, ja klients piekritīs piedāvātajiem nosacījumiem, preci caur DPD pakomātu bez maksas varēs nosūtīt Banknote. Saņemot preci, uzņēmuma eksperti veiks saņemtās preces atbilstību iesniegtajam aprakstam, sniedzot precīzu gala vērtējumu. Summu par preci varēs saņemt uzreiz pēc līguma apstiprināšanas. Gadījumā, ja klients nepiekritīs nosacījumiem, prece tiks nosūtīta atpakaļ caur pakomātu, izdevumos sedzot Banknote.

Visbiežāk lombardos kā nodrošinājums  tiek izmantoti juvelierizstrādājumi, mobilie telefoni, portatīvie datori, audio un video tehnika, taču kā nodrošinājums var kalpot arī ļoti daudzas citas preču kategorijas, kā, piemēram, spēļu konsole, sporta inventārs, auto un moto piederumi, rokas pulksteņi, dārza un meža tehnika, mākslas vai interjera priekšmeti, trauki u.c.

Paralēli digitālajiem risinājumiem, DelfinGroup turpina pārvaldīt arī vairāk nekā 90 Banknote filiāles Latvijā un Lietuvā, sniedzot klientiem ātru un ērtu pakalpojumu pieejamību arī klātienē.

 

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs Latvijā un Lietuvā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālrunis: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi