Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
2023. gadā DelfinGroup ieņēmumi ir kāpuši par 41%
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-28 20:25:57
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup 2023. gadā ir turpinājis kāpināt izaugsmes rādītājus visos biznesa segmentos, īpašu uzmanību veltot otrreizējās preču aprites attīstībai un inovatīvu risinājumu ieviešanai. Uzņēmuma ieņēmumi pagājušajā gadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu, palielinājušies par 41%, sasniedzot 50,4 miljonus eiro. DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 18,2 miljoniem eiro, kas ir par 39% vairāk nekā 2022. gadā, savukārt peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 14%, sasniedzot 8,3 miljonus eiro.

"Saskaņā ar neauditētiem 2023. gada finanšu rezultātiem, uzņēmums ir pārsniedzis iepriekš izvirzītos stratēģiskos rādītājus 2023. gadam. Uzņēmuma kredītportfelis 2023. gada beigās sasniedza rekordaugstu līmeni – 89 miljonus eiro, kas ir izpilde par 116% saskaņā ar iepriekš izvirzītajiem finanšu mērķiem. Arī EBITDA uzstādītais mērķis 17 miljonu eiro apmērā ir pārsniegts – EBITDA ir pieaugusi līdz 18,2 miljonam eiro, kas veido 107% izpildi. Savukārt peļņa pirms nodokļiem ir sasniegusi 8,3 miljonus eiro, izpildot izvirzīto mērķi 8 miljonu eiro apmērā par 104%," norāda DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Apkopojot rezultātus par 2023. gada ceturto ceturksni, DelfinGroup ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 32%, sasniedzot 13,9 miljonus eiro, savukārt DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 5,1 miljonam eiro, kas ir par 34% vairāk nekā 2022. gada ceturtajā ceturksnī. Peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 22%, sasniedzot 2,3 miljonus eiro.

"Pateicoties tam, ka DelfinGroup ir stiprinājis savu pozīciju gan preču aprites mazumtirdzniecības, gan finansēšu pakalpojumu sniegšanas sektorā, uzņēmuma neto peļņa 2023. gadā, ir sasniegusi 6,6 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 11%, salīdzinot ar 2022. gadu. Tomēr, jāsaka, ka līdz ar grozījumiem Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) likumā, kas paredz bankām un nebanku kreditētājiem UIN piemērošanu 20% apmērā no 2023. gadā gūtās peļņas, kopējais 2023. gada neto peļņas apmērs ir mazāks nekā plānots," skaidro Didzis Ādmīdiņš.

Aug preču aprites otrreizējais tirgus

Kopumā pagājušajā gadā lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms sasniedzis 14,7 miljonus eiro, kas ir 29% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu.

"2023. gadā DelfinGroup koncentrējās uz otrreizējo preču tirdzniecības veicināšanu, turpinot attīstīt Banknote internetveikalu un atklājot attālinātās preču uzpirkšanas platformu, kā arī atverot jaunas un modernas filiāles, tai skaitā Rīgā, Mārupē un Jēkabpilī. Līdz ar jauniem un inovatīviem risinājumiem, digitālo tirdzniecības platformu attīstībā šobrīd varam nodrošināt pilnu preču aprites ciklu, kas ietver preču uzpirkšanu, remontu pēc nepieciešamības, kā arī preču nodošanu tālākā tirdzniecībā. Tāpat mērķtiecīgi tirgū ieviesām jaunus inovatīvus risinājumus, piemēram, Banknote virtuālo karti ar kredītlīniju un mobilo aplikāciju, būtiski uzlabojot lietotāju pieredzi," komentē D. Ādmīdiņš.

Uzņēmuma kredītportfelis ir sasniedzis rekordaugstu līmeni

Tikmēr aizdevumu izsniegšana pērn sasniedza 92,3 miljonus eiro, kas ir 15% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Analizējot rezultātus aizdevumu segmentā, DelfinGroup norāda, ka, pateicoties augstam pieprasījumam pēc skaidriem un uz klientiem orientētiem finanšu pakalpojumiem, uzņēmuma kredītportfelis jau 2023. gada vidū pārsniedza gada izvirzīto mērķi. Tā rezultātā 2023. gada ceturtajā ceturksnī uzņēmums vairāk koncentrējās uz portfeļa kvalitātes pilnveidošanu un finansēšanas izmaksu optimizāciju, pievēršot uzmanību portfeļa rentabilitātes palielināšanai.

Šogad jaunas Banknote filiāles Lietuvā

Uzņēmums pagājušajā gadā uzsācis arī biznesa attīstību Lietuvā, pirmajā starptautiskajā attīstības posmā Viļņā atverot piecas aprites ekonomikas koncepta Banknote filiāles un 2024. gada sākumā atklājot arī internetveikalu. Raugoties uz šī gada plāniem, uzņēmums paredz pakāpeniski atklāt arvien jaunas filiāles lielākajās Lietuvas pilsētās un paplašināt piedāvāto pakalpojumu un produktu klāstu.

"DelfinGroup arī šogad strādās pie inovatīviem risinājumiem, pielāgojoties tirgus prasībām un vienlaikus nodrošinot klientiem vēl modernākus un pieejamākus finanšu pakalpojumus. Mēs turpināsim uzņemto kursu, stiprinot savu pozīciju finanšu pakalpojumu un aprites mazumtirdzniecības jomās," komentē D. Ādmīdiņš.

 

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs Latvijā un Lietuvā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_finansu_dati_excel_2023_Q4.xlsx (92.31 kB)
DelfinGroup_factsheet_2023_ENG.pdf (7248.15 kB)
DelfinGroup_presentation_2023_Q4_ENG.pdf (2497.37 kB)
DelfinGroup_starpperioda_pārskats_31.12.2023.pdf (1040.29 kB)