Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" paziņojums par 2024. gada 4. februārī LTV pārraidītā raidījuma “De facto” sižetu par akciju sabiedrību “Latvijas Gāze“
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-02-07 12:00:30
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība “Latvijas Gāze” ir iepazinusies ar šī gada 4. februārī LTV pārraidītā raidījuma “De facto” sižetu par akciju sabiedrību “Latvijas Gāze“, un šajā sakarā paziņo turpmāk minēto.

Fakts, ka akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” divi Padomes locekļi iekļauti Lielbritānijas finanšu un saistīto sankciju sarakstos, neliedz akciju sabiedrībai “Latvijas Gāze” ņemt dalību sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju rīkotajos iepirkumos (Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likuma 11.¹ panta pirmā daļa), jo šīs sankcijas neietekmē potenciālā iepirkuma realizāciju no akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” puses.

Savukārt, PAS “Gazprom” tiešā līdzdalība virs 25% liedz akciju sabiedrībai “Latvijas Gāze” šādu iespēju. )Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 3. punkts). Minētais ierobežojums nepastāv, ja attiecīgais pasūtītājs (sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs)  rīkotu iepirkumu ārpus likuma tvēruma. Dabasgāzes piegādes kontekstā šādi potenciālie izņēmumi ir paredzēti Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 10. panta pirmās daļas 16. un 17. punktā. Latvijā dabasgāzes tirgus ir sašaurinājies. 2023. gadā Latvijā saskaņā Centrālās Statistikas Pārvaldes datiem kopā patērētās dabasgāzes apjoms bija 8 405.7 GWh, no kuriem lielākā daļa ir AS “Latvenergo” savām vajadzībām patērētā dabasgāze. Konkurējot tirgū atlikušajā tirgus segmentā, nepiedalīšanās publiskajos iepirkumos nav atstājusi būtisku ietekmi uz AS “Latvijas Gāze” darbību.

Akciju sabiedrība “Latvijas Gāze” apliecina, ka savā saimnieciskajā darbībā, sniedzot dabasgāzes tirdzniecības un piegādes pakalpojumus, ievēro Latvijas Republikas, Eiropas Savienības un Apvienoto Nāciju Organizācijas normatīvos aktus (tajā skaitā likumus, noteikumus, lēmumus, rezolūcijas), kas sevī iekļauj un/vai ir saistīti ar sankciju piemērošanu un citiem ierobežojumiem attiecībā uz virkni personu, jurisdikciju un teritoriju, kā arī ASV normatīvos aktus, kuri ietver un/vai ir saistīti ar sankciju piemērošanu un citiem ierobežojumiem.

Akciju sabiedrības “Latvijas Gāze”

Valde

Rīgā, 2024. gada 7. februārī.

 

Par AS “Latvijas Gāze” 

AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS “Latvijas Gāze” ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

 

Papildus informācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv; tel. + 371 67 374 369

Pielikumi