Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Moody's apstiprina bankas Citadele reitingus, mainot nākotnes reitinga prognozi uz pozitīvu
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-01-25 12:31:43
Versijas komentārs
Teksts

2024. gada 25. janvārī starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s apstiprināja AS “Citadele banka” Baa2 kredītreitingu,  mainot nākotnes prognozi uz pozitīvu.

“Moody’s kredītreitinga apstiprināšana un nākotnes prognozes paaugstināšana uz pozitīvu ir apliecinājums bankas spēcīgajiem finanšu rādītājiem. Tas apstiprina, ka esam izvēlējušies pareizo ceļu, lai sasniegtu mūsu ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Esam gandarīti, ka, neraugoties uz sarežģīto ekonomisko vidi 2023. gadā, nodrošinājām, ka banka strādā ar spēcīgiem kapitāla un likviditātes rādītājiem un turpinājām attīstīt un ieviest dažādu jaunus produktus un pakalpojumus saviem klientiem,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), bankas Citadele valdes priekšsēdētājs.

Reitinga nākotnes prognoze ir paaugstināta no stabilas uz pozitīvu, atspoguļojot Moody’s viedokli, ka banka nākamo 12-18 mēnešu laikā turpinās darbu ar spēcīgiem kapitāla un peļņas rādītājiem un stabilu kredītu kvalitāti.

Apstiprinot bankas Citadele ilgtermiņa noguldījumu reitingu Baa2 un nenodrošināto obligāciju reitingu Baa3, Moody's ir ņēmis vērā Citadeles peļņas rādītāju uzlabošanos 2023. gadā un stabilu peļņas prognozi nākamajos ceturkšņos, neskatoties uz pieņēmumu, ka 2023. gada trešajā ceturksnī procentu likmes bija sasniegušas augstāko punktu, Latvijas noteikto 2% hipotekāro kredītu nodevu un 20% efektīvo uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi. Citadeles kapitalizācija ir palielinājusies, un kredītu kvalitāte 2023. gada laikā ir saglabājusies laba, slikto kredītu rādītājam 2023. gada septembra beigās veidojot 2.36%.

Kā iepriekš ziņots, norit darbs pie Citadeles stratēģisko alternatīvu izvērtēšanas. Reitingu apstiprinājums balstīts uz Citadeles esošās stratēģijas, kapitāla un finansēšanas plānu izvērtējumu. Moody’s apstiprinātie reitingi ietver arī Citadele bankas īstermiņa depozītu reitingu P-2 līmenī un  nenodrošināto obligāciju reitingu Baa3 līmenī. Ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības partnera riska reitings (CRR) tika apstiprināti Baa1/P-2 līmenī, BCA/koriģētais BCA tika apstiprināti ba1 līmenī.

Par Citadeles Grupu

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. 2023. gada 9 mēnešos Citadele jaunos aizdevumos bija izsniegusi 621 miljonu eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.9 miljardus, un depozītu apjoms veidoja 3.8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu mobilo lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar “selfiju”, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem. Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību un ESG vadītāja
         Tālrunis: +37129483327
         E-pasts: investor.relations@citadele.lv

Pielikumi