Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Kopīgs AS “Latvijas gāze” un “Energy Investments” SIA paziņojums par vadības izpirkuma procesa norisi
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-12-18 15:46:09
Versijas komentārs precizēta veidlapa par būtisku līdzdalību
Teksts

AS “Latvijas Gāze” vadības izpirkuma komanda mobilizē finansējumu nākamajam solim.

AS “Latvijas Gāze” valdes locekļu izveidotā speciāla mērķa sabiedrība “Energy Investments” SIA turpina vadības izpirkuma procesu (management buy-out jeb MBO). Vadības izpirkuma procesa ietvaros ir plānots iegādāties AS “Latvijas Gāze” akcijas no lielākajiem emitenta akcionāriem.

Tā ietvaros ir panākta vienošanās ar vadības izpirkuma procesa līdzšinējo finansētāju – AS “Rietumu Banka” par turpmākajiem soļiem.

Lai gūtu līdzekļus akciju nākamiem iegādes posmiem, “Energy Investments” SIA MBO projekta finansēšanas ietvaros ir atsavinājusi ar atpakaļpirkuma tiesībām Rietumu Bankai kā finansētājam vadības izpirkuma pirmajā posmā iegādātās emitenta akcijas (~29%). Finanšu instrumenta atsavinājuma līgums paredz atpirkuma nosacījumus 3 gadu laika periodam. Šāda veida finansēšanas modelis ir izplatīts vadošajos Eiropas Savienības finanšu un enerģētikas tirgos. Minētajā laika posmā Rietumu Banka būs ieguldītājs un pilnvērtīgs AS “Latvijas Gāze” akcionārs.

“Energy Investments” SIA valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis norāda:

“Esam gandarīti par iespēju turpināt ambiciozo MBO procesa mērķu sasniegšanu. Panāktā vienošanās ar AS “Rietumu Banka” ļaus MBO komandai izpirkt AS “Latvijas Gāze” akcijas no pašreiz lielākajiem akcionāriem samērā īsā laika posmā un padarīt uzņēmumu par vietējā kapitāla kontrolē esošu enerģētikas tirgus flagmani. Tāpat esam pārliecināti, ka no finansētāja akcijas atpirksim ātrāk kā 3 gadu laikā.”

 AS “Latvijas Gāze” un “Energy Investments” SIA vārdā

Aigars Kalvītis, valdes priekšsēdētājs.

Pielikumā:

  1. “Energy Investments” SIA - paziņojums par būtiskas līdzdalības zaudēšanu AS "Latvijas Gāze";
  2. “Energy Investments” SIA – veidne ziņošanai par personu, kas veic pārvaldības pienākumus, un ar tām cieši saistītu personu darījumiem un to atklāšanai sabiedrībai;
  3.  A. Kalvīša  paziņojums par būtiskas līdzdalības zaudēšanu AS "Latvijas Gāze".

Rīgā, 2023. gada 5. decembrī.

 

Par SIA “Energy Investments”

SIA “Energy Investments” ir dibināta 2023.gadā speciāla mērķa kompānija, lai realizētu vadības izpirkumu AS “Latvijas Gāze”. Tās dibinātāji un valdes locekļi ir Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis, kuri ir arī AS “Latvijas Gāze” valdē.

 

 

Par AS “Latvijas Gāze”

AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS Latvijas Gāze ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

 

Papildus informācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tel. + 371 67 374 369

Pielikumi
SIA_Energy_Investments_veidne_zinosanai_par_personu_kas_veic_parvaldibas_pienakumus_un_ar_tam_ciesi_saistitu_personu_darijumiem_un_to_atklasana_sabiedribai_29_11_2023.pdf (537.03 kB)
A_Kalvitis_veidlapa_pazinojumiem_par_nozimigu_lidzdalibu_29_11_2023.pdf (721.32 kB)
Energy_Investments_SIA_Veidlapa_par_pazinojumu_par_nozimigu_lidzdalibu_29_11_2023.pdf (720.67 kB)