Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas vēja enerģija Ņujorkas darījumu centrā
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-23 15:20:56
Versijas komentārs
Teksts

22. novembrī Nasdaq biržas ēkā Ņujorkā dienas tirdzniecības sesija noslēdzās ar AS “Latvenergo” un citu Baltijas uzņēmumu klātbūtni. Vienlaikus centrālajā Ņujorkas darījumu vietā Taimskvērā tika demonstrēta Latvenergo tēla video reklāma.

Trešo reizi saņemot Nasdaq Baltic biržas balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijā, Latvenergo un Latvijas dabas zaļās enerģijas sinerģija bija redzama pasaules ekonomikas sirdī – Ņujorkas Taimskvērā uz Nasdaq biržas centrālās ēkas ekrāna 22. novembrī. Latvenergo kā Nasdaq biržas Labāko investoru attiecību balvas ieguvējs ne tikai piedalījās tradicionālajā sesijas noslēgumā, bet arī uz Nasdaq biržas ēkas Ņujorkas centrā Taimskvērā stundu tika demonstrēts AS “Latvenergo” un zaļo enerģētiku reprezentējošs video ar saukli “Zaļa enerģija. Zaļas obligācijas.”

"Patriotu mēneša laikā lepojamies nest pasaulē zaļas, ilgtspējīgas un energoneatkarīgas Latvijas tēlu! Šis video ir īpašs stāsts –  esam to veidojuši ne tikai domājot par Latvenergo, bet par Latviju, par tām bagātībām, ko Latvija sniedz un kas mums ir jāizmanto gudri. Kādēļ vēja enerģija? Mēs Latvenergo to redzam kā vienu no uzņēmuma un valsts nākotnes enerģētikas stūrakmeņiem ceļā uz energoneatkarību un klimatneitralitāti. Tās ir vērtības, kas ir aktuālas no Ņujorkas centra līdz Baltijas jūras krastam un Latvijas mežiem," saka Toms Siliņš, AS "Latvenergo" padomes loceklis.

30 sekunžu garā video reklāma rada svaiga gaisa, brīvības un dabas sajūtu, apvienojot to idejā par atbildīgu un gudru vēja enerģijas izmantošanu. Latvenergo ir viens no vadošajiem ilgtspējīgas enerģētikas uzņēmumiem, ko novērtē arī investori. "Latvenergo emitētās zaļās obligācijas ir ilgtspējas un izaugsmes ieguldījums, koncernam uzsākot realizēt jaunus un vērienīgus atjaunīgās enerģētikas projektus – tādēļ koncerna video paužam savas ambīcijas vēja enerģijas jomā. Mēs esam apņēmības pilni sniegt būtisku ieguldījumu zaļā kursa mērķu sasniegšanā Latvijā, paplašinot un diversificējot ģenerācijas portfeli ar modernām zaļajām tehnoloģijām, attīstot lielas jaudas vēja parkus, rekonstruējot savas hidroelektrostacijas un tādējādi mazinot valsts energoatkarību. Latvenergo komandai ir spēcīga apņemšanās strādāt ilgtspējīgi, jo kopīgā komandas darbā gūtais labums ir mūsu sabiedrībai, drošībai un valstij – šīs ir vērtības, kas Ukrainas kara ēnā iegūst jaunu nozīmi," saka Guntars Baļčūns, AS "Latvenergo" valdes loceklis.

AS “Latvenergo” obligāciju emisiju uzsāka 2012.gada nogalē, 2015.gadā pirmo reizi emitējot zaļās obligācijas. Zaļo obligāciju emisija apliecina koncerna darbības ilgtspēju un to, ka Latvenergo ģenerācijas portfelis ir viens no zaļākajiem Eiropā ar ievērojami zemāku CO2 emisijas intensitāti nekā vidēji nozarē. 

AS "Latvenergo" balvu par labākajām investoru attiecībām starp visiem obligāciju emitentiem Nasdaq Baltic biržu regulētajos tirgos Baltijas valstīs ir ieguvusi 2017., 2021. un 2023. gadā. Šī balva tiek pasniegta katru otro gadu, godinot Nasdaq Baltic biržu sarakstos iekļauto uzņēmumu izcilos sasniegumus caurskatāmības, labas korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību jomā.

Pasākuma ierakstu un video iespējams noskatīties Facebook Latvenergo profilā, kā arī  Latvenergo mājaslapā.

 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 29 453 897
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

 Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem enerģijas tirgotājiem Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu. AS "Latvenergo" vairākus gadus ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's AS "Latvenergo" ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, dabasgāzes tirdzniecība) un meitassabiedrības - AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas un dabazgāzes tirdzniecība Lietuvā), AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana), SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība Liepājā, elektroenerģijas ražošana) un SIA "Latvijas vēja parki" (vēja parku attīstība Latvijā). Visas AS "Latvenergo" akcijas pieder valstij, un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Pielikumi