Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO publicē plānoto izaugsmes plānu līdz 2027. gadam 
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-14 17:11:48
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS INDEXO (turpmāk – INDEXO) publiskojis savu plānoto izaugsmes modeli līdz 2027. gadam. INDEXO topošā banka plāno iegūt būtisku klātbūtni banku tirgū jau līdz 2027. gada beigām un uzsākt peļņas gūšanu no otrā darbības gada. Līdz 2027. gada beigām INDEXO plāno, izmantojot papildu kapitālu, piesaistīt aptuveni 118 tūkstošus klientu INDEXO Bankai, savukārt plānotais izsniegto kredītu apjoms 2027. gadā ir 362 miljoni. 

INDEXO plānotais izaugsmes plāns pieejams šī paziņojuma pielikumā un INDEXO mājaslapā: https://indexo.lv/investoriem/  

Pirms licences saņemšanas un bankas darbības uzsākšanas, INDEXO plāno jaunā akciju emisijā piesaistīt 12,5 miljonus eiro kapitāla, lai nodrošinātu kreditēšanai, rezervēm un darbības izaugsmei nepieciešamos ieguldījumus. Paredzams, ka jaunā akciju emisija tiks īstenota šī gada decembrī un noslēgta nākamā gada sākumā, akcijas cena tiks noteikta diapazonā no 11 līdz 15 eiro.  

Atruna: Bankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja. Akciju emisijai ir nepieciešama emisijas prospekta apstiprināšana Latvijas Bankā. Šeit ietvertie viedokļi par paredzamajiem vai gaidāmajiem nākotnes rezultātiem vai nākotnes darbībām ir uz nākotni vērsti apgalvojumi, kas atspoguļo pašreizējo tendenču, informācijas un plānu analīzi. Uz nākotni vērsti apgalvojumi ir pakļauti vairākiem riskiem un nenoteiktībai, kuru dēļ faktiskie rezultāti var atšķirties no plāniem un notikumu prognozēm.  

 

Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 124 tūkstošiem klientu un vairāk kā 840 miljoniem eiro pārvaldībā.  

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību. 

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv. 

 

Kontaktinformācija: 
Ieva Bauma 
IPAS “Indexo” 
Valdes locekle, mārketinga vadītāja 
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 
Telefons:+ 371 28 636 789 

Pielikumi
INDEXO planotas izaugsmes plans lidz 2027. gadam.pdf (8514.40 kB)