Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
CORRECTION: Paziņojumi par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu un zaudēšanu
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-17 16:01:30
Versijas komentārs Paziņojumos par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu un zaudēšanu veiktas izmaiņas attiecībā uz SIA L24 Finance balsstiesību īpatsvara atspoguļošanu citu akcionāru iesniegtajos paziņojumus, jo neīstenojas Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktās prasības, lai šīs balsstiesības atzītu par netiešu līdzdalību, kā arī citi tehniski precizējumi.
Teksts

AS “DelfinGroup” 2023. gada 9. novembrī ir saņēmis paziņojumus par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu un zaudēšanu.

AS “DelfinGroup” akcionārs SIA L24 Finance ir informējis AS “DelfinGroup” par darījumiem, kuru rezultātā notikušas izmaiņas AS “DelfinGroup” akcionāru struktūrā. Iepriekš 47.43% no visām AS “DelfinGroup” akcijām piederēja SIA L24 Finance. SIA L24 Finance pieder Aigaram Kesenfeldam (49%), Lindai Kesenfeldei (38%) un Ivaram Kesenfeldam (13%). Darījumu rezultātā SIA L24 Finance ir atsavinājis vairākumu no sev piederošajām AS “DelfinGroup” akcijām līdzšinējo SIA L24 Finance dalībnieku 100% piederošām sabiedrībām. Šobrīd, 2023. gada 9. novembrī 1) SIA ALPPES Capital (100% no sabiedrības kapitāla daļām pieder Aigaram Kesenfeldam) pieder 29.1% AS “DelfinGroup” akcijas; 2) SIA Curiosity Capital (100% no sabiedrības kapitāla daļām pieder Lindai Kesenfeldei) pieder 13.2% un SIA LK Investments (100% no sabiedrības kapitāla daļām pieder Lindai Kesenfeldei) 4.9% AS “DelfinGroup” akcijas. Tādējādi SIA ALPPES Capital, SIA Curiosity Capital un SIA LK Investments šobrīd pieder 47.17% no AS “DelfinGroup” akcijām, savukārt SIA L24 Finance šobrīd pieder 0.26% no AS “DelfinGroup” akcijām.

Līdz ar to darījumu rezultātā ir notikušas juridiskas AS “DelfinGroup” akcionāru struktūras izmaiņas, bet nav notikusi akciju atsavināšana ārpus SIA L24 Finance dalībniekiem piederošajām sabiedrībām. Darījumi veikti, lai SIA L24 Finance dalībnieki vienkāršotu sev piederošo sabiedrību korporatīvo struktūru.

Detalizēta informācija ir pielikumā pievienotajos dokumentos.

 

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
Dokumenti.zip (168.46 kB)