Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SAF Tehnika Konsolidētais starpziņojums par 2023./2024. finanšu gada 1.ceturksni
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-08 17:34:54
Versijas komentārs
Teksts

2023./2024. finanšu gada pirmā ceturkšņa Grupas neauditētais konsolidētais neto apgrozījums bija 5,3 miljoni EUR, kas ir par 53 % mazāk kā 2022./2023. finanšu gada pirmajā ceturksnī. Pirmo ceturksni Grupa beidza ar zaudējumiem 1.47 miljonu EUR apmērā (neauditēta). 

Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 58% jeb 3.15 miljoni EUR. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu pagājušajā finanšu gadā, apgrozījums samazinājies par 60%.

Eiropas valstu reģiona apgrozījums sastāda 28 % jeb 2.25 miljonus EUR, kas ir par 27% mazāk kā iepriekšējā finanšu gada 1.ceturksnī.

Ieņēmumu kritums ceturksnī visos reģionos, saistīts ar apjomīgu projektu realizāciju un pārdošanas apjomu iepriekšējā finanšu gada pirmajā ceturksnī, kad tika sasniegts viens no vēsturiski lielākajiem ceturkšņa apgrozījuma apjomiem.

Atskaites ceturksnī Grupas produkti tika pārdoti 62 valstīs.

Grupas izdevumi nepārsniedza plānotos un kopumā bija mazāki, nekā šajā periodā gadu iepriekš. Grupa turpina ieguldīt jaunu produktu un produktu modifikāciju izstrādē.

2023./2024.  finanšu gada 1. ceturksni Grupa beidza ar zaudējumiem 1.47 miljonu EUR apmērā (neauditēta). Iepriekšējā gada 1.ceturkšņa rezultāts bija peļņa 2.56 miljonu EUR apmērā.

Grupas darbību ilgstoši ietekmējis Pasaulē valdošais dažādu elektronikas komponenšu deficīts. Regulāri pārskatot iepirkumu apjomus un termiņus, iepriekšējo periodu laikā uzņēmums uzkrāja materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Ievērojot piesardzības principu, Grupas nemaina politiku lēnas aprites krājumu jautājumā. Kopējais uzkrājumu apjoms lēnas aprites krājumiem (salīdzinot ar apjomu iepriekšējā finanšu gada beigās)  ceturksnī pieaudzis par 1.4 miljoniem EUR un sastāda 4.7 miljonus EUR.

2023./2024. finanšu gada 1.ceturksnī 698 tūkstoši EUR investēti pamatlīdzekļu iegādē.

Likviditātes nodrošināšanai, Mātes Sabiedrība turpina kredītlīnijas līgumu ar Luminor Bank AS par kopējo summu EUR 4.95 miljoni EUR, atskaites perioda beigās kredītlīnijas izmantojums bija 1.9 miljoni EUR.

Neskatoties uz Telekomunikāciju tirgus modernizāciju šķiedru optikas sakaru virzienā, tirgū joprojām saglabājas pieprasījums pēc radio sistēmām, kas nodrošina palielinātu datu pārraides ātrumu. Līdz ar to Grupa turpina aktīvi pētīt tirgu, problemātiskos jautājumus, lai spētu piedāvāt nepieciešamās produktu modifikācijas un radītu prototipus nākošās paaudzes tehnoloģijām. Paralēli Grupa attīsta arī IoT segmenta risinājumus biznesa un patērētāju segmentos, lai diversificētu, radītu augstāku pievienoto vērtību SAF Tehnika produktu klāstam kā arī palielinātu Grupas ieņēmumus.

Kompānijas mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā. SAF Tehnika valde saglabā piesardzību un atturas sniegt konkrētas pārdošanas un darbības rezultātu prognozes.

 

 

Par SAF Tehnika:

AS SAF Tehnika ir ISO sertificēts bezvadu datu pārraides iekārtu ražotājs. Uzņēmuma produkti tiek ražoti Latvijā, Eiropā un pārdoti vairāk nekā 130 pasaules valstīs. SAF Tehnika akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga no 2004. gada. Uzņēmumam 100% pieder meitas uzņēmumi: “SAF North America”, kurš darbojas no Denveras, Kolorado štata ASV un apkalpo Ziemeļamerikas tirgu, un SAF Tehnika ASIA, Singapūrā.

 

         Papildus informācija:
         Zane Jozepa
         Finanšu un Administratīvā direktore, valdes locekle
         zane.jozepa@saftehnika.com
         www.saftehnika.com

Pielikumi
3M FY23_24_SAF_results LV.pdf (476.51 kB)