Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO gada pirmajos deviņos mēnešos par 21% palielina klientu skaitu un par 39% aktīvus pārvaldībā
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-08 08:12:30
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmuma IPAS Indexo (turpmāk - INDEXO) 2023. gada pirmo deviņu mēnešu neauditētais konsolidētas pārskats parāda, ka šī gada pirmajos trīs ceturkšņos uzņēmums ir palielinājis savu klientu skaitu par 20 493 jeb 21% un septembra beigās kopējais INDEXO pensiju plānu klientu skaits bija 120 193. Savukārt, visu INDEXO pensiju plānu pārvaldībā esošo aktīvu apjoms trešā ceturkšņa beigās bija 812 miljoni eiro, kas ir par 227 miljoniem eiro jeb 39% vairāk nekā gada sākumā, kad pensiju plānu aktīvi uzņēmuma pārvaldībā bija 585 miljoni eiro. Turklāt, trešajā ceturksnī INDEXO pensiju pārvaldes darbība ir sasniegusi peļņu 57,8 tūkstošu eiro apmērā arī pēc nozīmīgām investīcijām jaunu klientu piesaistē. 

“Šis gads INDEXO ir bijis ļoti veiksmīgs gan pensiju pārvaldes jomā, gan strādājot pie jaunās bankas izveides projekta. INDEXO darbības panākumi sastāv no vairāku nozīmīgu komponentu mijiedarbības, proti, mēs piesaistām jaunus klientus, pieaug arī mūsu klientu algas, kas palielina pensiju iemaksas. Tāpat aug arī akciju tirgi, kas pozitīvi ietekmē aktīvu apjomu pārvaldībā.

Šī attīstība kopumā nodrošina arvien labākus darbības rezultātus, kas mums ļauj pastāvīgi investēt jaunu klientu piesaistē un vienlaicīgi ieguldīt jaunās INDEXO bankas izveidē, ko varam uzskatīt par paveiktu par vismaz 80%. Mūsu mērķis joprojām ir turpināt augt un visu peļņu mēs ieguldām izaugsmē,” stāsta Valdis Siksnis, INDEXO priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem.

Pensiju 2. līmeņa tirgū INDEXO aug vairāk kā divreiz ātrāk par nozari kopumā

Šī gada deviņu mēnešu laikā pensiju 2. līmeņa aktīvi pārvaldībā Latvijas tirgū kopumā auga par 14% - no 5.67 miljardiem eiro gada sākumā līdz 6.49 miljardiem trešā ceturkšņa beigās. INDEXO turpina augt ātrāk par tirgu kopumā un šajā laikā palielināja savu pensiju 2. līmeņa plānu aktīvus pārvaldībā par 38% jeb no 575 miljoniem eiro gada sākumā līdz 795 miljoniem eiro septembra beigās. Pensiju 2. līmeņa pārvaldes segmentā pēc aktīviem pārvaldībā trešā kvartāla beigās ieņēma 12.2% tirgus daļu pretēji 9.8% pagājušā gada trešā kvartāla beigās.

Straujāka izaugsme par tirgu tiek panākta, galvenokārt piesaistot lielāko jaunu klientu skaitu salīdzinājumā ar konkurentiem. Proti, šī gada deviņos mēnešos INDEXO pensiju 2. līmeņa plāniem ir piesaistījis 16 781 jaunu klientu, kamēr nākamais tuvākais tirgus sekotājs vien 3 342 jaunus klientus, bet nākamais konkurents – 1 043 jaunus klientus. Pārējie tirgus dalībnieki šī gada trīs ceturkšņos savus klientu skaitu ir zaudējuši.

Pensiju 3. līmeņa plāni pelnoši un ar ievērojamu izaugsmes potenciālu

INDEXO aktīvu portfelī pensiju 3. līmeņa plāni aizņem samērā mazu daļu – 2.1% no visiem aktīviem pārvaldībā šī gada septembra beigās. Tomēr, šis tirgus segments ietver nozīmīgu izaugsmes potenciālu un INDEXO 3. pensiju līmeņa plānu aktīvi pārvaldībā šī gada deviņos mēnešos ir palielināti no 10.2 miljoniem eiro gada sākumā līdz 17.1 miljonam eiro trešā ceturkšņa beigās jeb par 66%. Turklāt redzams, ka arvien vairāk klientu veic regulāras iemaksas savos pensiju 3. līmeņa plānos. Proti, ja pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos 58.1 % klientu veica regulāras brīvprātīgās iemaksas, tad šogad šis skaits ir palielinājies jau līdz 63.7%.

Pensiju pārvaldes darbība kļūst pelnoša arī pēc klientu piesaistes izmaksām

Šī gada deviņu mēnešu laikā INDEXO grupas komisijas maksu ieņēmumi pieauga līdz 2.21 miljonam eiro salīdzinājumā ar 1,64 miljoniem eiro attiecīgajā pārskata periodā 2022. gadā. Komisijas maksu ieņēmumu pieaugums atspoguļo veiksmīgo klientu piesaisti gada laikā un kopējā pārvaldībā esošo aktīvu apjoma kāpumu.

INDEXO peļņa pirms investīcijām jaunu klientu piesaistē šī gada trīs ceturkšņos bija 1.35 miljoni eiro un arī pēc ieguldījumiem klientu piesaistē INDEXO pensiju pārvaldes darbība trešajā ceturksnī nodrošināja peļņu 57,8 tūkstošu eiro apmērā. Pēc personāla akciju opciju izdevumiem (kas neietekmē naudas plūsmu), INDEXO kopējie zaudējumi šī gada pirmajos deviņos mēnešos bija 330 tūkstoši eiro. Ņemot vērā INDEXO pensiju pārvaldes darbības izaugsmes tempu, uzņēmuma vadība prognozē, ka INDEXO peļņa no pensiju pārvaldes tuvākajos gados strauji augs.


INDEXO
tuvojas bankas izveides procesa noslēgumam

Paralēli pensiju pārvaldībai INDEXO turpina aktīvi strādāt, lai uzsāktu bankas darbību. Šobrīd bankas licencēšanas dokumentāciju izskata Latvijas Banka un Eiropas Centrālā banka un ir saņemts apliecinājums, ka iesniegtie dokumenti ir pilnīgi. INDEXO jau ir paveicis nozīmīgu pie bankas izveides un jau īsi pēc kapitāla palielināšanas un licences saņemšanas jaunā banka būtu gatava sāk sniegt pirmos pakalpojumus privātpersonām.  

Atruna: Bankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 120 tūkstošiem klientu un vairāk kā 820 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

 

Kontaktinformācija:
Ieva Bauma
IPAS “Indexo”
Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv
Telefona numurs: + 371 28 636 789

Pielikumi
Q3 2023 Konsolidētais un Sabiedrības pārskats.pdf (7188.74 kB)