Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup ieņēmumi deviņos mēnešos pieauguši par 46%
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-08 09:01:03
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir turpinājis kāpināt izaugsmes rādītājus visos biznesa segmentos, kas pozitīvi atspoguļojas finanšu rezultātos. Uzņēmuma ieņēmumi šī gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 46%, sasniedzot 36,9 miljonus eiro. DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 13,1 miljoniem eiro, kas ir par 41 % vairāk nekā 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos, savukārt peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 11%, sasniedzot 6 miljonus eiro.

Apkopojot rezultātus par šī gada trešo ceturksni, DelfinGroup ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 38%, sasniedzot 13,3 miljonus eiro, savukārt DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 4,8 miljoniem eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2022. gada trešajā ceturksnī. Peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 12%, sasniedzot 2,2 miljonus eiro. Uzņēmuma kredītportfelis ir sasniedzis rekordaugstu līmeni – 84,6 miljonus eiro.

"DelfinGroup turpina strauju attīstības kursu, kas ļauj nodrošināt augstus un noturīgus izaugsmes rādītājus katru ceturksni. Mēs turpinām kāpināt rādītājus gan aizdevumu izsniegšanā, gan lietotu preču tirdzniecībā, kur šobrīd vērojams izteikts pieprasījuma pieaugums saistībā ar aprites ekonomikas principu iedzīvināšanos sabiedrībā. Uzņēmuma peļņa trešajā ceturksnī ir pieaugusi par 12%, un šie rezultāti atspoguļo efektīvu un pārdomātu biznesa stratēģiju, ko veicinājusi biznesa procesu uzlabošana un inovāciju attīstīšana uzņēmumā. Turklāt šie rādītāji arī apliecina DelfinGroup spēju adaptēties mainīgajos tirgus apstākļos, nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību arī nākotnē," skaidro Didzis ĀdmīdiņšDelfinGroup valdes priekšsēdētājs.

Kopumā šī gada deviņos mēnešos lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms sasniedzis 10,8 miljonus eiro, kas ir 32% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. D. Ādmīdiņš papildina, ka, stiprinot lombardu vēsturi un tradīcijas Latvijā, trešajā ceturksnī atklātas 200 gadus senā Rīgas pilsētas lombarda jaunās telpas Audēju ielā 6, pārceļoties uz mūsdienīgām telpām un vienlaikus nodrošinot plašāku preču sortimentu, tai skaitā vēsturiskus priekšmetus, ekskluzīvus juvelierizstrādājumus un dārgmetālus, kas nav pieejami citviet.

Savukārt aizdevumu izsniegšana šī gada deviņos mēnešos sasniedza 69,2 miljonus eiro, kas ir 20% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu. Tāpat attīstīta jauna Banknote mobilās aplikācijas versija, būtiski uzlabojot lietotāju pieredzi, piemēram, nodrošinot ērtāku un ātrāku jaunu pieteikumu izskatīšanu, līgumu pārskatīšanu un citas lietotājiem draudzīgas nianses, kas atvieglo aplikācijas izmantošanu ikdienā.  

Turpinot nodrošināt diversificētu uzņēmuma finansējuma struktūru, DelfinGroup veiksmīgi noslēdza obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā, kuras organizētājs bija Signet Bank. Kopš 3. oktobra šīs obligācijas tiek kotētas biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North. "Šī emisija ir apliecinājums investoru uzticībai uzņēmumam, jo plānotie līdzekļi tika piesaistīti viena mēneša laikā – ātrāk nekā mēs bijām plānojuši. Refinansējot esošās saistības un veicot jaunu obligāciju izlaišanu, uzņēmums ir nodrošinājis ilgtermiņa finansiālo stabilitāti un perspektīvas nākotnē, vienlaikus iegūstot lielu uzticību no investoru puses. Vēlos minēt, ka 2. novembrī esam reģistrējuši vēl vienu jaunu slēgtā piedāvājuma nenodrošināto obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā, lai refinansētu esošās obligācijas 10 miljonu eiro apmērā, kuru atmaksas termiņš ir šī gada novembris. Jauno obligāciju kupona likme ir 9% + 3M EURIBOR ar atmaksas termiņu 3 gadi," komentē D. Ādmīdiņš.

Uzņēmums turpina arī regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu, kas ir stratēģisks solis, nodrošinot akcionāriem stabilus un regulārus ienākumus un augstu investīciju atdevi. Arī šajā ceturksni valde plāno piedāvāt izmaksāt līdz 50% no uzņēmuma ceturkšņa peļņas, kas apliecina uzņēmuma spēju efektīvi novirzīt savu peļņu akcionāru labā.

 

Pieraksties DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup finanšu dati excel Q3 2023.xlsx (164.89 kB)
DelfinGroup_starpperioda_pārskats_30.09.2023.pdf (992.60 kB)
DelfinGroup presentation Q3 2023.pdf (2439.75 kB)