Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Regulators ir apstiprinājis Daigas Auziņas-Melalksnes iecelšanu par “AS Citadele banka” Padomes locekli
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-11-02 16:26:40
Versijas komentārs
Teksts

Kā iepriekš ziņots 2023. gada augustā, Daiga Auziņa-Melalksne tika izvirzīta dalībai AS “Citadele banka” padomes sastāvā, pēc attiecīgo regulatora atļauju saņemšanas. Ir saņemts regulatora apstiprinājums, un Daiga Auzina-Melalksne 2023. gada 1. novembrī ir kļuvusi par padomes locekli.

Daiga Auziņa-Melalksne ir valdes locekle ar 20 gadu pieredzi vadošos amatos finanšu pakalpojumu nozarē. Daiga bija Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja (no 2005. līdz 2023. gadam) un Nasdaq Tallinn valdes locekle (no 2012. līdz 2023. gadam). Kopš 2012. gada Daiga bija atbildīga par Nasdaq Baltijas biržu stratēģiju un darbību. Daiga ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta ievēlētā valdes locekle (no 2016. gada līdz šim brīdim), Latvijas Tieslietu ministrijas pakļautībā esošās Latvijas Korporatīvās pārvaldības padomes vadītāja (2020. gads — šobrīd), kā arī Riga Business School padomnieku konventa locekle (2021. gads – šobrīd). Daiga ir ieguvusi maģistra grādu biznesa vadībā Latvijas Universitātē, biznesa vadības maģistra grādu Riga Business School un profesionālās padomes locekļa sertifikātu no Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta.

Kā iepriekš ziņots 2023. gada martā, Audita un atbilstības komitejas neatkarīgais komitejas loceklis Stīvens Jangs (Stephen Young) tika izvirzīts pievienoties AS “Citadele banka” padomei, pēc attiecīgo atļauju saņemšanas. Regulatora apstiprinājums tika saņemts, un no 2023. gada 4. oktobra Stīvens Jangs ieņem padomes locekļa amatu.

Stīvens Jangs ir starptautiskais izpilddirektors Misijā Bez Robežām (Mission Without Borders) – bezpeļņas organizāciju grupa, kas darbojas starp nabadzīgajiem un marginalizētiem vairākās Austrumeiropas valstīs, sākot no Albānijas līdz Ukrainai. Kopš 2017. gada Stīvens ir Citadeles Audita un atbilstības komitejas loceklis. Pirms tam Stīvena darba pieredze ietver KPMG vecākā partnera Baltijā un Baltkrievijā amatus (no 2004. gada līdz 2015. gadam), darbu KPMG Centrālajā un Austrumeiropā (no 1992. līdz 2015. gadam) un KPMG CEE valdes locekļa amatu. KPMG Stīvens ir strādājis ar klientiem banku un finanšu sektorā Baltijā un citās CAE valstīs, sniedzot audita, darījumu un finanšu izmeklēšanas pakalpojumus. Stīvenam ir goda bakalaura grāds ekonomikā, kas iegūts Daremas Universitātē Apvienotajā Karalistē, un viņš ir Anglijas un Velsas zvērinātu grāmatvežu institūta biedrs, kā arī Austrālijas un Jaunzēlandes zvērinātu grāmatvežu biedrs.

Par Citadeles Grupu

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. 2023. gada 1. pusgadā Citadele jaunos aizdevumos bija izsniegusi 429 miljonus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.9 miljardus eiro, un depozītu apjoms veidoja 3.9 miljardus eiro. Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu mobilo lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar “selfiju”, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem. Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību un ESG vadītāja
         Tel.: +371 29483327
         E-pasts: investor.relations@citadele.lv

Pielikumi