Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
On exclusion of shares of the JSC “Ditton pievadķēžu rūpnīca” from the Baltic Secondary List
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda EN
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-10-03 12:24:33
Versijas komentārs
Teksts

Par AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” akciju izslēgšanu no Baltijas Otrā saraksta

 

AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” valde un padome paziņo par sekojošo:

 AS “Nasdaq Riga” š.g. 11. septembrī pieņēma lēmumu izslēgt AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” (turpmāk - Emitents) akcijas (DPK1R, ISIN kods: LV0000100212) no Biržas Baltijas Otrā saraksta no 2023. gada 30. septembri.

Biržas lēmums par Sabiedrības akciju izslēgšanu ir pamatots ar apstākli, ka Sabiedrība ilgāk kā 6 mēnešus nebija samaksājusi biržas noteikto kotēšanas maksu.

Pēc stāvokļa uz 15.09.2023. Emitenta parāds Biržas priekša bija pilnīgi apmaksāts. Nokavējums notika sakarā ar Emitenta finanšu apgrozāmo līdzekļu nepietiekamību, noteiktajā periodā.  

Atbilstoši LR “Akciju atpirkšanas likums” 42.panta pirmajai daļai akcionārs var prasīt, lai sabiedrība atpērk tam piederošās akcijas par cenu, kas noteikta atbilstoši AAL 42.panta otrajai daļai, t.i., kas nav mazāka par vidējo svērto cenu un akcijas bilances vērtību.

Emitents  nepiekrīt ar AS “Nasdaq Riga” lēmumu un uzskata to par pretlikumīgo un pieņemto pretēji FITL 55.panta pirmās daļas prasībām, kuros paredzēts, ka Biržai NAV tiesības izslēgt finanšu instrumentus no regulētā tirgus, ja šāda izslēgšana varētu nopietni kaitēt ieguldītāju interesēm.

Šajā sakarā Emitents pieņēma visus likumiskus procedūras saistītus ar AS “Nasdaq Riga” lēmuma par AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” akciju izslēgšanu no Baltijas Otrā saraksta pārsūdzēšanu. Par situācijas attīstību Emitents paziņos ieguldītājiem atsevišķi.

 

AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca”

Padome, Valde.

Pielikumi