Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup uzsāk jaunu obligāciju kotēšanu Nasdaq First North tirgū
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-10-03 09:00:20
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup otrdien, 3. oktobrī, uzsāk 15 miljonu eiro obligāciju kotāciju biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North. Uzņēmums slēgtā piedāvājuma ietvaros piesaistīja plānotos līdzekļus viena mēneša laikā kopš obligāciju emisijas. Obligāciju kupona likme noteikta 9% + 3 mēnešu Euribor. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, un to dzēšanas termiņš ir 2026. gada 25. februāris.

"DelfinGroup turpina uzņemto attīstības kursu, aktīvi izmantojot kapitāla tirgus piedāvātās iespējas un piedāvājot arvien jaunas investīciju iespējas. Esam gandarīti, ka investoru uzticība turpina augt, novērtējot uzņēmuma izaugsmes perspektīvas un izvēloties ieguldīt DelfinGroup obligācijās. Šī emisija vēlreiz apstiprina, ka uzņēmuma obligācijas ir pieprasītas ne tikai privāto, bet arī profesionālo investoru vidū, jo divas trešdaļas no parakstītajām obligācijām iegādājās institucionālie investori," informē DelfinGroup finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs.

Raksturojot investoru ģeogrāfisko profilu, redzams, ka divas trešdaļas no obligāciju emisijas iegādājās ārvalstu investori, kas apliecina uzņēmuma pievilcību starptautiskā mērogā.

"Ārvalstu investoru aktivitāte ir labs signāls ne tikai mums, bet kopumā Baltijas obligāciju tirgum. Jāuzsver, ka obligāciju emisiju izdevās noslēgt viena mēneša laikā, piedaloties teju 50 investoriem," uzsver A. Umblejs.

DelfinGroup obligāciju emisijas organizētājs bija Signet Bank.

"Šī emisija ir vēl viens apliecinājums tam, ka DelfinGroup komandas sistemātisks un kvalitatīvs darbs ar investoriem, regulāri zvani, skaidri un saprotami finanšu pārskati un prezentācijas, nes augļus un padara finansējuma piesaisti daudz vienkāršāku un ātrāku. Apsveicam DelfinGroup ar kārtējo obligācijas iekļaušanu Nasdaq Riga un investorus ar lielisku ienesīgumu stabilā vietējā kapitāla uzņēmumā," komentē Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītājs Edmunds Antufjevs.

Šī ir jau desmitā obligāciju emisija kopš 2013. gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti vairāk nekā 60 miljoni eiro. Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas trīs DelfinGroup obligāciju emisijas First North alternatīvajā tirgū. Kopumā Investoriem ir vairāki veidi, kā ieguldīt DelfinGroup, tai skaitā veicot uzņēmuma akciju un obligāciju iegādes, kā arī P2P (peer-to-peer) investīcijas, sniedzot plašas investīciju izvēles iespējas atbilstoši investoru finanšu stratēģijām un mērķiem.

 

Pieraksties DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums saņēmis Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta balvas "Ilgtspējas indekss 2023" zelta kategorijas godalgu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi