Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup ieņēmumi otrajā ceturksnī pieauguši par 52%
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-08-09 08:56:34
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup arī 2023. gada otrajā ceturksnī turpināja uzrādīt stabilus izaugsmes rādītājus visos biznesa segmentos, kas atspoguļojās finanšu rezultātos. Uzņēmuma ieņēmumi 2023. gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 52%, sasniedzot 12,3 miljonus eiro. DelfinGroup EBITDA pieaugusi līdz 4,3 miljoniem eiro, kas ir par 41% vairāk nekā 2022. gada 2. ceturksnī, savukārt, peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 7%, sasniedzot 2 miljonus eiro. Uzņēmuma kredītportfelis ir  sasniedzis 78,1  miljonu eiro, kopš gada sākuma palielinoties par 16%.

Apkopojot rezultātus par 2023. gada pirmo pusgadu, DelfinGroup ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 51%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro. Savukārt, uzņēmuma EBITDA pieaugusi līdz 8,3 miljoniem eiro, kas ir par 46% vairāk nekā 2022. gada pirmajā pusgadā.

"DelfinGroup turpina īstenot pārdomātu attīstības stratēģiju, kas ļāvis aizvadīt kārtējo veiksmīgo ceturksni. Esam audzējuši rādītājus gan aizdevumu izsniegšanā, gan lietotu preču tirdzniecībā. Uzņēmuma kredītportfelis turpina pieaugt, kas līdz ar procentu likmju un finansējuma izmaksu kāpumu ir likumsakarīgi ietekmējis peļņas rādītājus, tikmēr EBITDA pieaugusi par 41% līdz 4,3 miljoniem eiro. Uzņēmuma izaugsme mums ļauj attīstīt arvien jaunus pakalpojumus, tostarp virzot aprites ekonomikas principu nostiprināšanos sabiedrībā, veicinot otrreizēju preču apriti un kopumā rūpējoties par oglekļa pēdas nospieduma mazināšanu un pārdomātu resursu izlietošanu," skaidro Didzis ĀdmīdiņšDelfinGroup valdes priekšsēdētājs.

Kopumā šī gada pirmajā pusgadā lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms sasniedzis 6,8 miljonus eiro, kas ir 39% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, savukārt aizdevumu apjoms šī gada pirmajā pusgadā sasniedzis 45,7 miljonus eiro, kas ir 29% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Viņš papildina, ka šogad atklāts lielākais Banknote XL aprites ekonomikas veikals Rīgā, Imantas apkaimē, kur iespējams gan iegādāties lietotas un mazlietotas preces ar garantiju, kā arī izdevīgi pārdot vairs savā mājsaimniecībā neizmantotas lietas. Tāpat attīstīts arī jauns digitāls pakalpojums – preču uzpirkšana attālināti, atvieglojot iedzīvotājiem preču nodošanu atkārtotā tirdzniecībā, kā arī turpinās darbs pie aprites ekonomikas internetveikala attīstīšanas, kurā jau šobrīd pieejamas vairāk nekā 50 000 mazlietotas, lietotas un jaunas preces vienuviet.

Ar mērķi nodrošināt sabalansētu DelfinGroup izaugsmi un finanšu kovenanšu izpildi, uzņēmums 2. ceturksnī apzināti veicināja vienmērīgu pieaugumu aizdevumu izsniegšanā. Šajā ceturksnī izsniegti aizdevumi 21,8 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar aizvadītā gada 2. ceturksni ir kāpums par 7%. Palielinoties aizdevumu izsniegšanai 2023. gada pirmajā pusgadā, neto kredītportfeļa apjoms ir sasniedzis rekordaugstu līmeni – 78,1 miljonu eiro, tādejādi jau pārsniedzot stratēģisko mērķi 2023. gada beigās sasniegt 77 miljonus eiro neto kredītportfeli. Uzņēmums turpina pieturēties pie atbildīgas kreditēšanas principiem, kas rezultējās labā kredītportfeļa kvalitātē otrajā ceturksnī. Balstoties uz patēriņa aizdevuma portfeļa datiem, DelfinGroup klienti 30 dienu laikā atmaksā 94,7% aizdevumu, bet periodā līdz 90 dienām kopumā tiek atmaksāti 97,8% aizdevumu.

Lai turpinātu nodrošināt diversificētu uzņēmuma finansējuma struktūru un refinansētu esošās saistības, DelfinGroup veica divas jaunas obligāciju emisijas: subordinētās obligācijas 5 miljonu apmērā un nenodrošinātās obligācijas 15 miljonu apmērā. Savukārt, 3. jūlijā uzņēmums uzsāka 10 miljonu eiro obligāciju kotēšanu Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū Nasdaq First North, kas tika pabeigta slēgtā piedāvājuma ietvaros.

"Uzņēmuma izaugsme veicina arī investoru interesi. Šī gada maijā DelfinGroup lielāko akcionāru akciju publiskā piedāvājuma ietvaros pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, un tā rezultātā uzņēmuma akciju apmērs brīvajā tirdzniecībā sasniedzis 27,1%. Turpinām arī regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu, nodrošinot akcionāriem stabilus un regulārus ienākumus," piebilst D. Ādmīdiņš.

 

Pieraksties AS DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu.

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_starpperioda_pārskats_30.06.2023.pdf (1011.38 kB)
DelfinGroup_finansu_dati_excel_Q2_2023.xlsx (86.42 kB)
DelfinGroup_factsheet_H1_2023.pdf (7603.93 kB)
DelfinGroup_presentation_Q2_2023.pdf (2642.74 kB)