Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "mogo" meitasuzņēmums AS “Renti” noslēdzis auto abonēšanas produkta “Renti plus” pārdošanas darījumu
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-07-18 11:04:41
Versijas komentārs
Teksts

Darījuma ietvaros AS “Renti” uzņēmumam SIA “Transporent” (SIXT) ir pārdevis vairāk nekā 100 automašīnas no “Renti plus” autoparka, kā arī aktīvo klientu portfeli. Līdz ar darījuma noslēgšanu, AS “mogo” turpinās attīstīt finansēšanas pakalpojumus privātpersonu un MVU segmentā, primāro fokusu liekot uz esošo produktu pilnveidošanu.

“Renti plus” biznesa pārdošana bija pārdomāts un stratēģisks lēmums, kas turpmāk sniegs iespēju vēl vairāk fokusēties uz kompānijas piedāvāto finanšu pakalpojumu attīstīšanu kā privātpersonu, tā MVU segmentā. Mēs joprojām ticam, ka auto abonēšanas pakalpojumam ir liels potenciāls, un to apstiprina arī mūsu līdz šim sasniegtie rezultāti. Nešaubāmies, ka “SIXT” pieredze un arī ilgtermiņa attīstības vīzija spēs pacelt šo pakalpojumu vēl augstākā līmenī, no kā iegūs ne tikai esošie un potenciālie klienti, bet arī automašīnu finansēšanas un saistīto pakalpojumu tirgus,” skaidro AS “Renti” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Znotiņš.

“Renti plus” Latvijā bija pirmais ieviestais auto abonēšanas pakalpojums. Visā darbības laikā “Renti plus” sniegto auto abonēšanas pakalpojumu izmantoja vairāk nekā 260  klienti, savukārt iecienītākais abonēšanas periods bija 12 mēneši. Uzņēmuma klienti visvairāk bija iecienījuši "Nissan Qashqai" un "Hyundai Tucson" automašīnas. 

Par uzņēmumu

AS “Renti” ir daļa no starptautiskās finanšu uzņēmumu grupas “Eleving Group”. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansēšanas pakalpojumus. Grupa, kas 2012.gadā tika dibināta ar Mogo zīmolu, patlaban darbojas 12 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā. 2020. un 2021.gadā biznesa laikraksts "Financial Times" kompāniju iekļāva starp TOP 1000 straujāk augošajām Fintech kompānijām Eiropā. Kopš dibināšanas Eleving Group ir izsniegusi vairāk nekā 1,35 mljrd. eiro aizdevumos, kā arī apkalpojusi vairāk nekā 500 tūkst. klientus visā pasaulē. Šā brīža aktīvais kredītportfelis ir pārsniedzis 290 milj. eiro.

 

Neringa Plauškiene

Eleving grupa

Reģionālā finanšu direktore

Tālrunis: +371 66900904

E-pasts: neringa.plauskiene@eleving.com

Pielikumi