Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup uzsāk jaunu obligāciju kotēšanu Nasdaq First North alternatīvajā tirgū
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-07-03 09:25:27
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas fintech uzņēmums DelfinGroup pirmdien, 3. jūlijā, uzsāk 10 miljonu eiro obligāciju kotāciju biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū Nasdaq First North. Uzņēmums slēgtā piedāvājuma ietvaros pabeidza šo obligāciju emisiju ar mainīgo procentu likmi 8,75% + 3 mēnešu Euribor. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, un to dzēšanas termiņš ir 2024. gada 25. septembris.

"Lai arī pēdējais gads kapitāla tirgū ir bijis izaicinošs, kas ietekmēja arī kopējo investoru noskaņojumu, esam gandarīti par investoru lojalitāti DelfinGroup. Redzot augstu uzņēmuma izaugsmes potenciālu arī mainīgajos tirgus apstākļos, investori turpina ieguldīt DelfinGroup obligācijās. Investoru ieguldījums ļauj mums investēt esošu un jaunu pakalpojumu attīstībā, tai skaitā ieguldīt inovatīvu risinājumu ieviešanā, kas ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem. Kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013. gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro, veicinot uzņēmuma ilgtermiņa izaugsmi. Turklāt šī būs jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai Nasdaq Riga," skaidro DelfinGroup finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs.

A. Umblejs papildina, ka līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas DelfinGroup obligāciju emisijas First North alternatīvajā tirgū.

"Priecājamies par katru Latvijas uzņēmumu, kas spēj un zina, kā izmantot biržas sniegtās priekšrocības. Vēl lielāks prieks ir par tiem uzņēmējiem, kas spēj finansējumu biržā piesaistītu atkārtoti. Sveicam DelfinGroup ar atkārtotu obligāciju iekļaušanu Nasdaq First North tirgū!" gandarījumu pauž Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

DelfinGroup obligāciju emisijas organizētājs bija Signet Bank.

"DelfinGroup obligācijas vienmēr ir pieprasītas ne tikai privāto, bet arī profesionālo investoru vidū, un arī šī emisija nebija izņēmums, jo 40% no emisijas iegādājās institucionālie investori. Mainīgā procentu likme padara obligācijas jo īpaši pievilcīgas mainīgo centrālo banku likmju apstākļos; to pozitīvi novērtējuši arī investori. Sveicam DelfinGroup ar kārtējo veiksmīgo kapitāla tirgus projektu un ceram uz aktīvu tirdzniecību otrreizējā tirgū!" komentē Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītājs Edmunds Antufjevs.

 

Pieraksties AS DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. DelfinGroup pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. DelfinGroup ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums saņēmis Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta balvas "Ilgtspējas indekss 2023" zelta kategorijas godalgu.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi