Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Eleving Group piesaista 7 milj. ASV dolāru biznesa attīstībai Kenijā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-06-29 11:06:47
Versijas komentārs
Teksts

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju grupa “Eleving Group” ir piesaistījusi 7 milj. ASV dolāru no Verdant Capital Hybrid Fund, lai veicinātu transportlīdzekļu finansēšanas biznesu un ilgtspējīgas mobilitātes produktu ieviešanu Kenijā.

Abas puses ir parakstījušas divu līmeņu ieguldījuma līgumu, kas sastāv no subordinētā un augstākā ranga nodrošinātā aizdevuma līgumiem. Kā norāda kompānijā, piesaistītās investīcijas saņems Grupas meitasuzņēmums Mogo Auto Limited (Mogo Kenija) un ar tām ir plānots paplašināt uzņēmuma transportlīdzekļu finansēšanas portfeli.

“Mogo Kenija vietējiem uzņēmējiem piedāvā ilgtspējīgu alternatīvu mobilitātes jomā – elektriskos motociklus jeb e-bodas, kas lielākajai daļai iedzīvotāju līdz šim bija teju nepieejami ierobežoto finansējuma iespēju dēļ. Šobrīd mazie uzņēmēji, izmantojot Mogo produktu, bauda lētākas ekspluatācijas un zemākas uzturēšanas izmaksas, kas palielina viņu ienākumu līmeni no uzņēmējdarbības veikšanas. Turklāt elektrisko motociklu finansēšana veicina CO2 emisiju un trokšņa līmeņa samazināšanos pilsētās, kur joprojām dominē ar iekšdedzes dzinēju darbināmi transportlīdzekļi. E-bodu tirgus pagaidām ir neliels, taču mēs sagaidām, ka šogad notiks būtiskas pārmaiņas, un līdz gada beigām uz ceļiem varētu parādīties aptuveni 1000-3000 e-bodu. Mēs zinām, ka nākotnē mobilitāte būs elektriska, un kopā ar Verdant Capital mēs speram pirmos soļus, lai veicinātu šo pāreju Kenijā,” par piesaistītajām investīcijām teic Modests Sudņus, Eleving Group izpilddirektors.

Tāpat Sudņus papildina, ka šīs ir pirmās šāda veida investīcijas kompānijas vēsturē, kas piesaistītas, lai primāri attīstītu tieši ilgtspējīgas mobilitātes produktus Kenijā. Verdant Capital Hybrid Fund investē tādās kompānijās, kas veicina iekļaujošu ekonomisko vidi Āfrikas valstīs un fonda mērķis ir atbalstīt tādas finanšu iestādes, kas strādā ar MVU un pašnodarbināto segmentu, tādējādi radot jaunas darba vietas un iztikas gūšanas iespējas ekonomiski mazaizsargātām sabiedrības grupām.

Mogo Kenija ir viens no vadošajiem aktīvu finansēšanas uzņēmumiem valstī. Tas fokusējas uz motociklu, tuk-tuk un automašīnu finansēšanu, kas ir būtisks pārvietošanās un peļņas gūšanas instruments. Elektrisko motociklu segmentā uzņēmums sadarbojas arī ar igauņu Bolt, kas ir viena no vadošajām transporta pakalpojumu platformām pasaulē. Platformā strādājošie pārvadātāji un ēdiena piegādātāji ir viena no galvenajām pašnodarbināto grupām caur kurām šobrīd tiek ieviesti elektriskie motocikli.

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansēšanas pakalpojumus. Grupa, kas 2012.gadā tika dibināta ar Mogo zīmolu, patlaban darbojas 12 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā. 2020. un 2021.gadā biznesa laikraksts "Financial Times" kompāniju iekļāva starp TOP 1000 straujāk augošajām Fintech kompānijām Eiropā. Kopš dibināšanas Eleving Group ir izsniegusi vairāk nekā 1,35 mljrd. eiro aizdevumos, kā arī apkalpojusi vairāk nekā 500 tūkst. klientus visā pasaulē. Šā brīža aktīvais kredītportfelis ir pārsniedzis 290 milj. eiro.

Vairāk: www.eleving.com

Papildu informācija:

Artūrs Čakars, Groupas korporatīvo attiecību direktors,

+371 25940357, arturs.cakars@eleving.com

Toms Vecvagars, Investoru attiecību vadītājs, +371 28637185, toms.vecvagars@eleving.com

Pielikumi