Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Latvijas Gāze paziņo par meitasuzņēmuma AS Gaso pārdošanu Eesti Gaas
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-14 17:35:26
Versijas komentārs
Teksts
  1. gada 14. aprīlis

Rīga, Latvija - AS Latvijas Gāze (GZE1R), viens no Baltijas enerģētikas nozares līderiem, šodien paziņoja, ka ir parakstījis galīgu vienošanos par tam pilnībā piederošā meitasuzņēmuma AS Gaso pārdošanu AS Eesti Gaas, lielākajam privātajam enerģētikas uzņēmumam Baltijas un Somijas reģionā. 

 

Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešama valdības piekrišana nacionālās drošības aktīvu pārņemšanai un konkurences iestādes atļauja. AS Latvijas Gāze saņems pamata atlīdzību par pašu kapitālu 120 miljonu EUR apmērā un procentus par laiku līdz darījuma pabeigšanai. Paredzams, ka darījums tiks noslēgts līdz 2023. gada beigām, izpildot darījuma slēgšanas nosacījumus.

 

Minētais darījums  ir AS Latvijas Gāze stratēģiskā plāna viens no soļiem - racionalizēt savu darbību un koncentrēties uz pamatdarbību – gāzes vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Mūsu mērķis ir kļūt par klientu pirmo izvēli starp dabasgāzes piegādātājiem un sniegt visdrošāko dabasgāzes piegādi visam reģionam.

 

"Esam priecīgi paziņot par AS “Gaso” pārdošanu un ticam, ka šis ir pozitīvs solis gan Latvijas Gāzei, gan Gaso," sacīja AS Latvijas Gāze valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis. "Pārdošana ļauj mums koncentrēt resursus pamatdarbībai un radīt vērtību mūsu akcionāriem." 

 

"Mēs saskatām nākotni dabasgāzē un zinām, kā veidot un attīstīt šo uzņēmējdarbību. Gāze ir un paliek nozīmīgs enerģijas avots Latvijā, un tas iedrošina mūs ieguldīt. Ceram, ka varēsim dalīties savā pieredzē kā gāzes tīkla operators un ka īpašnieka maiņa palīdzēs uzņēmumam attīstīties tālāk un piedāvāt klientiem vislabākos pakalpojumus," sacīja AS Eesti Gaas padomes priekšsēdētājs Ains Hanšmits.

 

AS Gaso ir vienīgais gāzes sadales tīkla uzņēmums Latvijā. AS Gaso atbilst sadales operatoru neatkarības prasībām, jo darbojas neatkarīgi no AS Latvijas Gāze.

 

"Esam pārliecināti, ka AS Eesti Gaas ir pareizais partneris AS Gaso, un vēlam viņiem panākumus nākotnē," piebilda Aigars Kalvītis. 

 

Par AS Latvijas Gāze

AS Latvijas Gāze ir viens no Baltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodarbojas ar gāzes vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību Baltijas valstīs un Somijā. 

 

AS Latvijas Gāze tika izveidota 1991. gadā, apvienojot Latvijas gāzes infrastruktūru un iestādes. Galvenais birojs atrodas Rīgā, un kopš 1999. gada 15. februāra AS Latvijas Gāze akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržā (GZE1R). 

 

Kontakti papildu informācijai:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tālrunis + 371 67 374 369

 

Par AS Eesti Gaas

AS Eesti Gaas darbojas Somijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā ar zīmolu Elenger. AS Eesti Gaas piedāvā klientiem dabasgāzi cauruļvadu gāzes, saspiestās dabasgāzes (CNG) un sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) veidā, kā arī apsaimnieko Igaunijas lielāko gāzes tīklu. Uzņēmums ir aktīvi iesaistīts starptautiskajā enerģijas tirdzniecībā un attīsta atjaunīgās enerģijas portfeli ar saules enerģijas un biometāna ražošanu un pārdošanu.

AS Infortar, AS Eesti Gaas īpašnieks, darbojas piecās valstīs, un uzņēmuma galvenās darbības jomas ir enerģētika, kravu pārvadājumi un nekustamais īpašums. Infortar bilances apjoms sasniedz 1,1 miljardu. Infortar koncernā ietilpst kopumā 47 uzņēmumi. Infortar pieder 41% AS Tallink Grupp, 100% AS Eesti Gaas, kā arī daudzveidīgs un moderns nekustamo īpašumu portfelis.

Kontakti papildu informācijai:
Marguss Kāsiks
Eesti Gaas valdes priekšsēdētājs
margus.kaasik@gaas.ee
tālrunis +372 510 2117

 

 

Uz nākotni vērsti paziņojumi

Šī informācija satur uz nākotni vērstus paziņojumus. Šie paziņojumi ir balstīti uz AS Latvijas Gāze pašreizējām gaidām vai pārliecību un atkarīgi no vairākiem faktoriem un neskaidrībām, kuru ietekmē faktiskie rezultāti var būtiski atšķirties no tiem, kas aprakstīti uz nākotni vērstajos paziņojumos. AS Latvijas Gāze neuzņemas nekādu pienākumu aktualizēt jebkādus uz nākotni vērstus paziņojumus, lai atspoguļotu notikumus vai apstākļus pēc to publicēšanas datuma, izņemot gadījumus, kad to paredz likums.

Pielikumi