Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VA/s „Latvijas Hipotēku un zemes banka” parakstīs līgumu ar A/S „Parex banka” par A/S „Parex banka” akciju kontrolpaketi iegādi 51% apmērā.
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-10 12:18:28
Versijas komentārs
Teksts  Atsaucoties uz Eiropas Komisijas 2008. gada 25.oktobra vadlīnijām Latvija ir sākusi ieviest finansu sektora stabilizācijas plānu.

 Šī plāna ietvaros Valdība 2008.gada 8. novembrī ir pieņēmusi lēmumu, paragrāfs 27, protokols 79 par VA/s „Latvijas Hipotēku un zemes banka” līgumu ar A/S „Parex banka” par A/S „Parex banka” akciju kontrolpaketi iegādi 51% apmērā, par tām samaksājot 2 ( divus ) latus.

 VA/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” valsts vārdā šajā darījumā būs akciju turētāja A/S “Parex banka” un neuzņemsies nekādas A/S “Parex banka” saistības. Abām bankām būs neatkarīga valde, atsevišķa uzraudzības, budžeta un riska vadība.

Hipotēku banka kā ikkatrs īpašnieks atbild par īpašumā esošo uzņēmumu vienīgi ieguldījumu apmērā. Šajā gadījumā akciju iegūšanas cena, atbilstoši valdības lēmumam, ir simboliska – 2 lati.

Pielikumi
Atsaucoties uz Eiropas Komisijas 2008.pdf (19.36 kB)