Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par pašu kapitāla palielināšanu
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-07 09:17:34
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes atļauju AS „Trasta komercbanka” (TKB) iekļāva 2008.gada pirmā pusgada peļņu 6.858 tūkstošu latu apmērā Bankas pašu kapitālā. Kapitāla papildināšana ar pusgada peļņu ir ikgadējs pasākums, kuru Trasta komercbanka veic ar mērķi nostiprināt savas pozīcijas tirgū un paplašināt attīstības iespējas. Bez tam, šādā veidā TKB palielināja kapitāla pietiekamības rādītāju, kas arī pirms pusgada peļņas iekļaušanas būtiski pārsniedza Latvijā noteikto normatīvu (8%), bet pēc bankas pašu kapitāla palielināšanas tas sastādīja 16.8%.

2008.gada trešā ceturkšņa beigās TKB ir saglabājusi līderpozīcijas Latvijas tirgū pēc rentabilitātes rādītājiem - saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, Trasta komercbankas ROE septembra beigās bija 31.86%, kas ir labākais rādītājs Latvijā, savukārt ROA bija 3.74%, kas atbilst otrajam labākajam radītājam.

Trasta komercbankas 2008.gada 3.ceturkšņa pārskats tiks publicēts līdz š.g. 30.novembrim.

Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece

Pielikumi