Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "mogo" (Mogo Latvija) uzsākusi jaunu auto abonēšanas pakalpojumu un informē par stabilu finanšu sniegumu
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-26 15:00:38
Versijas komentārs
Teksts

AS "mogo" Latvijas grupa (grupā ietilpst AS "mogo" un AS "Renti") turpina demonstrēt stabilu finanšu sniegumu. Latvijas grupas peļņa sasniedza 1,2 miljonus eiro 2022. pirmajā pusgadā. Peļņas samazinājums šī gada pirmajos sešos mēnešos pret pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem skaidrojams ar portfeļa pārdošanu iepriekšējā gadā, kas veidoja 1.5 miljonus eiro peļņu. Portfeļa pārdošanas stratēģija joprojām paliek aktīva. Kopējo aktīvu vērtība ir pieaugusi par 9%, sasniedzot 60 miljonus eiro. Tajā pašā laikā, izsniegtie aizdevumi saistītajām sabiedrībām pieauguši no 35 miljoniem eiro 2021. gada beigās līdz 38 miljoniem eiro 2022. gada 30. jūnijā, tādējādi stiprinot savu pozīciju Eleving grupas struktūrā.

Stabila klientu maksājumu disciplīna izsniegtajos aizdevumos un ilgtermiņa nomas līgumos kombinācijā ar būtiski mazāku vienreizējo ienākumu nenesošā portfeļa cesijas apmēru ir ļāvusi samazināt uzkrājumus no 311 tūkstošiem euro 2021.gada pirmajos sešos mēnešos līdz 250 tūkstošu uzkrājumam 2022.gada sešos mēnešos.

  1. gada decembrī AS “Renti” uzsāka jaunu pakalpojumu – “Renti plus”. Tas ir pilnīgi jaunu automašīnu abonēšanas produkts klientiem, kuri meklē tūlītējus mobilitātes risinājumus, ar atvērtu līgumu, kas ļauj klientiem nomāt automašīnu no viena līdz 36 mēnešiem. Fiksētajā mēneša abonementa cenā ir iekļautas visas automašīnas uzturēšanas un apkopes izmaksas. Uzņēmums klientiem piedāvā visas populārākās markas un modeļus. Plānots, ka “Renti plus” kļūs par AS “Renti” kodolu un ilgtermiņā samazinās ilgtermiņa lietotu automašīnu nomas īpatsvaru uzņēmuma portfelī.


Krišjānis Znotiņš, valdes priekšsēdētājs: "Mēs koncentrējamies uz misijas sasniegšanu – nodrošināt mobilitāti, izmantojot pieejamus lietotu automašīnu līzinga un nomas pakalpojumus. Paplašinot savu piedāvājumu klientiem ar jaunu automašīnu abonēšanas pakalpojumu, tas labi saskan ar mūsu stratēģiju. Mēs koncentrēsimies uz jaunizveidoto nomas abonēšanas produktu “Renti plus”, turpināsim nodrošināt stabilu portfeļa kvalitāti, kā arī uzlabosim mūsu klientu pieredzi ar piedāvātajiem saistīto trešo pušu piedāvātajiem pakalpojumiem.”

Par AS “mogo”

AS “mogo” ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas Eleving Group (iepriekš zināma kā Mogo Finance). Mogo Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus klientiem ērtākajā veidā – tiešsaistē, telefoniski un pie vairāk nekā 210 sadarbības partneriem. Mogo Latvija apkalpo vairāk kā 9 tūkstošus klientu, pārvaldot 37 miljonu eiro lielu produktu portfeli.

 

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansējuma pakalpojumus. Grupa dibināta 2012. gadā, patlaban darbojas 13 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Vairāk: www.eleving.com

Krišjānis Znotiņš

Mogo AS

Valdes priekšsēdētājs

Tālrunis: +371 66900904

Epasts:  krisjanis.znotins@mogo.lv

Pielikumi
LVL_Conso Mogo_FS_6M 2022.pdf (2025.18 kB)