Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” šogad prognozē 64 milj. Ls apgrozījumu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-30 08:35:45
Versijas komentārs
Teksts AS „Grindeks” prognozē, ka 2008. gads noslēgsies veiksmīgi un tiks sasniegts 64 milj. Ls apgrozījums. Šāds rezultāts tiks panākts, pateicoties sekmīgai biznesa darbībai Krievijā, pārējās NVS valstīs un produkcijas noietam citos pasaules tirgos.

Lai sasniegtu arī nākotnē pašreizējo apgrozījuma dinamiku, AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsver: „„Grindeks” tirgus stratēģija sevi ir attaisnojusi, tāpēc arī turpmāk savu darbību koncentrēsim gan uz esošajiem tirgiem, gan arī uz jaunu, perspektīvu tirgu kā Ķīna un Turcija apguvi, kā arī ieiešanu mazākos Dienvidāzijas tirgos kā, piemēram, Vjetnama”.

Piereģistrējot Mildronātu® un īstenojoties biznesa darbībai Ķīnā, Kirovs Lipmans, kurš tikko atgriezies no biznesa vizītes Pekinā, saskata tālākas uzņēmuma attīstības iespējas: „Ja viss notiks, kā pašreiz plānots, nākotnē varētu tikt izveidots ražošanas kopuzņēmums, kā arī uzsākta otra „Grindeks” oriģinālprodukta Ftorafur® reģistrācija Ķīnā.”

Lai ilgtermiņā saglabātu līdzšinējos uzņēmuma attīstības tempus, „Grindeks” arī turpmāk 9-11% no apgrozījuma ik gadu investēs pētniecībā un attīstībā. Padomes priekšsēdētājs atzīmē: „Konkurence farmācijas nozarē ir sīva, tāpēc mūsu stratēģijai ir jābūt agresīvai un plāniem – ambicioziem. Lai „Grindeks” nākamajos piecos gados divkāršotu un pat trīskāršotu apgrozījumu, ir mērķtiecīgi jāinvestē pētniecībā un tehnoloģijās – jādomā, gan par jaunu produktu attīstību, gan par nepārtrauktu infrastruktūras pilnveidošanu. Tā ir mūsu perspektīva.”

Par „Grindeks”
AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par AS „Grindeks”, lūdzu, apmeklējiet mājas lapu www.grindeks.lv

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi