Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS ELKO Grupa kļūst par uzņēmuma Palit produkcijas izplatītāju Krievijā
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-27 15:15:45
Versijas komentārs
Teksts
AS ELKO Grupa, vadošais IT produktu un komponenšu vairumtirgotājs Austrumeiropā, Latvijas lielākais uzņēmums, ir uzsācis sadarbību ar uzņēmumu Palit – vadošo videokaršu ražotāju. Šobrīd Palit produkcija tiks izplatīta Krievijas tirgū.
 
„Uzņēmums Palit, kas ir viens no vadošajiem ražotājiem VGA segmentā, priecājas par sadarbību ar uzņēmumu ELKO Grupa, kas ir viens no vadošajiem datorkomponenšu izplatītājiem. Mēs augstu vērtējam uzņēmuma ELKO Grupa nopelnus Krievijas IT tirgus grafisko risinājumu segmentā un domājam, ka mūsu savstarpēji izdevīgās partnerattiecības sekmēs lielāka patērētāju skaita piesaistīšanu mūsu produkcijai,” komentē Lukas Vangs (Lukas Wang), Palit lielo klientu menedžeris.
 
Uzņēmuma ELKO Grupa pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Maskavā Aleksandrs Budilovs atzīmē: «Mēs jau esam guvuši ievērojamus panākumus AMD un NVIDIA video risinājumu izplatīšanā Krievijas, Ukrainas, Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos. Jauno partnerattiecību izveidošana ar vienu no nozares līderiem ļaus nostiprināt mūsu pozīcijas, kā arī padarīs Palit produkciju pieejamu plašam mūsu partneru lokam —Krievijas integratoriem, personālo datoru ražotājiem un mazumtirdzniecības veikaliem.»
 
Palit
1988. gadā nodibinātais uzņēmums Palit Microsystems Ltd. ir viens no vadošajiem grafisko karšu ražošanas nozarē. Būdams viens no galvenajiem personālo datoru komponentu ražotājiem, Palit piegādā progresīvas video kartes, kas balstītas uz ATI un NVIDIA risinājumiem, stabili ideālā kvalitātē. Uzņēmums Palit ir izveidojis globālu tirdzniecības tīklu un cieši sadarbojas ar saviem klientiem. Uzņēmuma galvenā pārvalde atrodas Honkongā, rūpnīcas — Ķīnā, bet biroji — Vācijā un Taipejā.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa ir dibināta 1993. gadā. ELKO Grupa ir Latvijas lielākais uzņēmums un pērn sasniedza vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru lielu apgrozījumu, savukārt šogad jau pirmajā pusgadā uzņēmuma apgrozījums pārsniedza 555 milj. ASV dolāru. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrāleiropā un NVS.
 
Uzņēmums pārstāv aptuveni 70 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6 300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 7 000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem – "Acer", "Intel", "Seagate", "Samsung", "Sony" un "Western Digital". Pašlaik uzņēmumā pavisam nodarbināti 330 cilvēki. ELKO Grupa pieder vairākām privātpersonām, kā arī "East Capital" un "Amber Trust" investīciju fondiem.
AS "ELKO Grupa"
Pielikumi