Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup sasniedz uzņēmuma vēsturē lielāko peļņu – 5,2 miljonus eiro pirms nodokļiem
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-02-25 09:00:28
Versijas komentārs
Teksts

AS DelfinGroup 2021. gads ir bijis labākais uzņēmuma vēsturē –  sasniegti gan apgrozījuma, gan peļņas rekordi, liecina uzņēmuma neauditētie rezultāti. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā palielinājies par 7,7%, sasniedzot 25,5 miljonus eiro,  savukārt peļņa pirms nodokļiem sasniedza 5,2 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2020. gadu ir 7,2%  pieaugums.

Arī aizvadītā gada pēdējais ceturksnis bija līdz šim veiksmīgākais uzņēmuma vēsturē, sasniedzot ceturkšņa apgrozījuma rekordu – 7,1 miljonu eiro, kas bija par 9,2% vairāk nekā trešajā ceturksnī. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar trešo ceturksni palielinājās par 41,7% un bija 1,7 miljoni eiro, savukārt peļņa pēc nodokļiem tajā pašā periodā pieauga par  60% un bija 1,6 miljoni eiro.

AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: “Labie aizvadītā gada rezultāti parāda, ka pandēmijas izraisītā nenoteiktība nav tiešā veidā ietekmējusi uzņēmuma darbu. Priecājamies redzēt, ka mūsu piedāvātie privātpersonu kreditēšanas un lietoto preču aprites pakalpojumi ir vienlīdz aktuāli un pieprasīti gan tautsaimniecības izaugsmes periodos, gan arī krīzes situācijās. Tas apliecina AS DelfinGroup attīstības stratēģijas ilgtspēju un noturību dažādu iespējamu pārmaiņu periodos arī nākotnē.”

“Kopumā aizvadītais gads uzņēmumam bija vēsturiski nozīmīgs ļoti daudzos aspektos. AS DelfinGroup kļuva par publisku akciju sabiedrību, veiksmīgi startējot biržā Nasdaq Riga ar sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO). Tajā piedalījās gandrīz seši tūkstoši investoru, un IPO ietvaros izdevās piesaistīt 8,09 miljonus eiro. Lai arī IPO procesa organizēšana aizvadītajā gadā radīja būtiskas izmaksas, bez kurām pelņa būtu vēl augstāka, tomēr dalība biržā jau šobrīd ir palielinājusi AS DelfinGroup konkurētspēju,  nodrošinot izdevīgāka finansējuma pieejamību kapitāla tirgū. Tāpat aizvadītajā gadā AS DelfinGroup turpināja paplašināt lombardu tīklu Banknote, tostarp noslēdzot vienu no reģionā vērienīgākajiem nozares darījumiem un pārņemot AS Moda Kapitāls lombardu biznesu. Tas uzņēmumam ļāva vēl vairāk nostiprināt savas vadošās pozīcijas Latvijas reģionos. Aizvadītajā gadā jau iesākām un šogad aktīvi turpinām investēt inovatīvu fintech, automatizācijas un digitalizācijas risinājumu izstrādē, kas uzlabos gan esošos pakalpojumus, gan ļaus piedāvāt jaunus produktus jaunām klientu grupām,” uzsver D. Ādmīdiņš

AS DelfinGroup finanšu direktors Aldis Umblejs: “Pieaugumu 2021. gadā nodrošināja gan privātpersonu kreditēšana, gan arī lietoto preču tirdzniecības segments. Kopumā aizvadītajā gadā izsniedzām aizdevumus 52,5 miljonu eiro apmērā, kas bija pieaugums par 9% salīdzinājumā ar 2020. gadu. Savukārt lietoto un mazlietotu preču tirdzniecības jomā izcili rezultāti bija interneta veikalam, kas 2021. gadā bija visstraujāk augošais pārdošanas segments. Tā apgrozījums salīdzinājumā ar 2020. gadu palielinājās par 212%. Labie finanšu rezultāti un veiksmīgais IPO nodrošināja pašu kapitāla pieaugumu par 84%, sasniedzot 17,4 miljonus eiro. Pašu kapitāla īpatsvars pret kopējiem aktīviem uz gada beigām bija 33,4%. Decembra nogalē arī notika pirmā dividenžu izmaksa pēc IPO. Trešā ceturkšņa pelņas dividendēs tika izmaksāts 512 111,41 eiro, un akcionāri par katru akciju saņēma 0,0113 eiro. Arī šogad katru ceturksni dividendēs izmaksāsim līdz 50% no iepriekšējā ceturkšņa peļņas, kā arī gada dividendes, respektīvi, dividendes tiks izmaksātas piecas reizes gada laikā, kas ir laba ziņa akcionāriem. Tāpat aizvadītajā gadā AS DelfinGroup veiksmīgi atmaksāja trīs iepriekš veiktas obligāciju emisijas. Kopumā 2021. gadā tika atmaksāti un pārfinansēti uz zemākām procentu likmēm 13,5 miljoni eiro. To solījām investoriem jau IPO laikā un esam arī pilnībā izpildījuši.  Pārfinansēšanās uzņēmumam ir ilgtermiņa ieguvums, jo ievērojami samazina kopējo procentu maksājumu summas par piesaistīto kapitālu”.

AS DelfinGroup 2021. gada augustā Nasdaq Riga biržā publicēja finanšu mērķus 2022. gadam, kas cita starpā paredz uzņēmuma kredītportfeļa pieaugumu virs 51 miljona eiro un peļņu pirms nodokļiem 8,7 miljonu apmērā. Līdzšinējie rezultāti parāda, ka uzņēmums veiksmīgi virzās uz to izpildi.

Plašāk ar AS DelfinGroup ceturkšņa, pusgada un gada rezultātiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājaslapā: www.delfingroup.lv vai biržas Nasdaq Riga  mājaslapā: https://nasdaqbaltic.com/lv/.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. AS DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Papildu informācija:
Aldis Umblejs,
AS DelfinGroup finanšu direktors
Tālr.: +371 26189988
E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_finance_statements_31.12.2021 LAT.pdf (897.75 kB)
DelfinGroup_Investor_presentation_2021_Q4_ENG.pdf (3130.67 kB)