Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS DelfinGroup pilnībā pārņem AS Moda Kapitāls lombardu biznesu un paplašina Banknote filiāļu tīklu Latgalē
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-02-03 09:06:45
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup ir pilnībā pabeidzis AS Moda Kapitāls lombardu biznesa pārņemšanu, kas tika uzsākta 2021.gada augustā. AS Moda Kapitāls piederēja ceturtais lielākais lombardu tīkls Latvijā un tā biznesa pārņemšana nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas reģionos.

AS DelfinGroup valdes loceklis Ivars Lamberts: “AS Moda Kapitāls bija spēcīgs reģionālais spēlētājs ar plašu filiāļu tīklu, tāpēc saskatījām labas investīciju iespējas uzņēmuma lombarda aizdevuma portfeļa iegādē. Esam pārliecināti, ka uzņēmuma lombardu biznesa iegāde ne vien nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas lombardu segmentā, bet arī cels kopējo uzņēmuma vērtību ilgtermiņā. Ieguvēji būs arī AS Moda Kapitāls bijušie klienti, kuriem tagad būs pieejams plašāks pakalpojumu klāsts vairāk nekā deviņdesmit Banknote filiālēs visā Latvijā, tostarp strauji augošais interneta veikals, mobilās aplikācijas pakalpojumi un preču attālināta novērtēšana. Neskatoties uz pandēmijas ierobežojumiem, viss biznesa pārņemšanas darījums notika ļoti profesionāli un iecerētajos termiņos. Pēc noslēgtā darījuma esam atklājuši jaunu filiāli Daugavpilī, savukārt Ludzā un Preiļos Banknote filiāles pārcēlās uz jaunām un plašākām telpām.”

Saistībā ar AS DelfinGroup darījumu ar AS Moda Kapitāls par šī uzņēmuma lombardu biznesa iegādi nav nepieciešams iesniegt Konkurences padomē ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, jo netiek sasniegti ziņošanas sliekšņi.

AS DelfinGroup biznesa attīstības mērķis ir apvienot zaļo domāšanu un ekonomisko izdevīgumu. Uzņēmums aktīvi attīsta zīmola Banknote filiāļu tīklu un veido infrastruktūru, lai iedzīvotājiem visā Latvijā būtu ērti pārdot un iegādāties lietotas un pārbaudītas preces. Tādējādi preces iegūst otro dzīvi un iedzīvotājiem ir iespēja izdevīgāk iegādāties viņiem vajadzīgas lietas. Lombardu tīkls Banknote ir kļuvis par vienu no vadošajiem lietoto un pārbaudīto preču tirdzniecības kanāliem Latvijā, kas iedzīvotājiem visā valstī palīdz apmainīties ar lietām. Atkārtota preču izmantošana ir ļoti efektīvs veids, kā mazināt nevajadzīgu patēriņu un pārmērīgu dabas resursu izsaimniekošanu, kā arī palīdz cilvēkiem ietaupīt un efektīvāk rīkoties ar saviem finanšu resursiem. 

AS DelfinGroup turpina stabilu izaugsmi un veiksmīgi virzās uz visu ilgtermiņa uzdevumu izpildi par 51 miljona eiro kredītportfeļa sasniegšanu līdz 2022. gada beigām un 70 miljonu eiro kredītportfeļa pārsniegšanu līdz 2024. gada beigām. Tostarp 2021. gadā AS DelfinGroup turpināja strauju izaugsmi patēriņa aizdevumu segmentā, izsniedzot par 24% vairāk aizdevumu nekā 2020. gadā. Būtisks pieaugums šajā segmentā saglabājās arī ceturtajā ceturksnī, uzņēmumam izsniedzot par 23% lielāku  aizdevumu apjomu, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400’000. AS DelfinGroup kopš 2014.gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ik ceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 34.6 miljonus eiro, EBITDA bija 9.3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 4.65 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Papildu informācija:
Aldis Umblejs,
AS DelfinGroup valdes loceklis
Tālr.: +371 26189988
 E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi