Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ELKO Grupa - vadošais videokaršu piegādātājs Krievijā
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-22 11:48:10
Versijas komentārs
Teksts
AS ELKO Grupa, viens no vadošajiem IT komponenšu un risinājumu izplatītājiem Austrumeiropā, NVS un Baltijas valstīs, ir nostiprinājis savu statusu arī kā lielākais datoru komponenšu piegādātājs Krievijā.
 
Pēc 2008. gada otrā ceturkšņa Krievijas tirgus pārdošanas datiem ELKO Grupa ir kļuvusi par videokaršu, kas izveidotas uz AMD/ATI mikroshēmu bāzes, piegādātāju Nr. 1. 2008. gada sākumā uzņēmumam ELKO Grupa jau tika piešķirts statuss „AMD Platinum Solution Provider”.
 
Augstie pārdošanas rezultāti tika sasniegti, pateicoties noieta kanālu paplašināšanai, sabalansētam produktu portfelim, plaša preču sortimenta pieejamībai un uzņēmuma saistošajai kredītu politikai.
 
Jāatzīmē arī tas, ka grafisko karšu noieta augstie rādītāji ir panākti tikai ar četru pazīstamu ražotāju („Gigabyte”, „HIS”, „Microstar” un „Sapphire”) produkcijas pārdošanu.
 
Pēc 2007. gada rādītājiem ELKO Grupa ir „Intel”, „Hitachi”, „Seagate” un “Western Digital” piegādātājs Nr. 1 Krievijā. Arī vadošais Krievijas IT biznesa laikraksts „Computer Reseller News Russian Edition” ir novērtējis uzņēmumu ELKO Grupa kā vienu no Krievijas labākajiem IT komponenšu un risinājumu izplatītājiem.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa dibināta 1993. gadā. ELKO Grupa ir Latvijas lielākais uzņēmums un pērn sasniedza vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru lielu apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrāleiropā un NVS.
Uzņēmums pārstāv aptuveni 70 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6 300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 7 000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem – “Acer”, “Intel”, “Seagate”, “Samsung”, “Sony” un “Western Digital”. Pašlaik uzņēmumā pavisam nodarbināti 330 cilvēki. ELKO Grupa pieder vairākām privātpersonām, kā arī "East Capital" un "Amber Trust" investīciju fondiem.
 
Papildu informācija:
Anna Dārziņa
ELKO Grupa
Mārketinga korporatīvo projektu vadītāja
tel.: +371 67092324
fax: +371 67093294
Pielikumi