Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS DelfinGroup pabeidz restrukturizāciju un pilnībā pārņem trīs meitas uzņēmumu funkciju izpildi
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-12-02 16:46:32
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup ir pabeidzis trīs meitas uzņēmumu – SIA Banknote commercial properties, SIA Refin un SIA ExpressInkasso restrukturizāciju un funkciju pārdali. Turpmāk šo meitas uzņēmumu funkcijas pilnībā pārņem mātes uzņēmums AS DelfinGroup 

SIA Banknote commercial properties bija nekustamo īpašumu pārvaldības uzņēmums, kas pārvaldīja vairākus nekustamos īpašumus, kuros darbojas koncernā ietilpstošā lombardu tīkla Banknotes filiāles.  SIA Refin darbojās nebanku hipotekārās kreditēšanas sektorā un tā portfelis bija pilnībā atmaksāts. SIA ExpressInkasso veica ārpustiesas parādu piedziņu, bet nepieciešamība pēc šī uzņēmuma pakalpojumiem ar katru gadu samazinājās, jo aizdevumu portfeļa uzraudzība ik gadu ievērojami uzlabojās. Piemēram, tā dēvēto slikto kredītu īpatsvars, kam maksājumi kavējas vairāk nekā 90 dienas, šā gada trešajā ceturksnī ir samazinājies līdz 3,6% no kopējā kredītportfeļa, kas arī ir labākais rezultātiem uzņēmuma vēsturē. Turpmāk pārņemto uzņēmumu klientus nepastarpināti apkalpos AS DelfinGroup. 

AS DelfinGroup finanšu direktors Aldis Umblejs: “Uzņēmuma reorganizācija tika uzsākta jau 2020. gadā un kā plānots to noslēdzam 2021. gada novembrī. Reorganizācijas ietvaros AS DelfinGroup no sabiedrības ar ierobežotu atbildību pārtapa par akciju sabiedrību, tika mainīta arī korporatīvās pārvaldības struktūra un uzņēmuma identitāte. Veiksmīgi noslēdzoties akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO), AS DelfinGroup no privātas sabiedrības kļuva par publisku uzņēmumu, kura akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržas Baltijas Oficiālajā sarakstā.” 

AS DelfinGroup stabilā izaugsme un pārliecinošie darbības rādītāji ļauj uzņēmumam piesaistīt izdevīgāku un lētāku kapitālu. Kopš 2014. gada uzņēmums ir emitējis obligācijas Nasdaq Riga biržā 27 miljonu eiro apmērā un šo septiņu gadu laikā  emitēto obligāciju kupona likmes ir pakāpeniski samazinājušās. Šoruden notikušā IPO ietvaros uzņēmuma izdevās piesaistīt gandrīz sešus tūkstošus jaunu investoru, kas uzņēmumā ieguldīja vairāk nekā astoņus miljonus eiro. AS DelfinGroup akciju kotēšana Baltijas Oficiālajā sarakstā tika uzsāka šā gada 20. oktobrī. 

Par AS DelfinGroup 

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400’000 . AS DelfinGroup kopš 2014.gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ik ceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 34.6 miljonus euro, EBITDA bija 9.3 miljoni euro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 4.65 miljonus euro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. 

 

Papildu informācija: 

Aldis Umblejs 
AS DelfinGroup finanšu direktors 
Tālr.: +371 26189988 
E-pasts: IR@delfingroup.lv 

Pielikumi