Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” veiksmīgi realizē savas attīstības stratēģiju
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-20 09:37:38
Versijas komentārs
Teksts

2008. gada 9 mēnešos AS „Akciju sabiedrība „Baltikums”” ir nopelnījusi 3,4 miljonus latu (4,9 miljoni eiro). Šis rādītājs 2,4 reizes pārsniedz bankas darba rezultātus 2007. gada analoģiskā periodā.

Pārdomāta un precīzi izstrādāta attīstības stratēģija – koncentrēšanās stratēģiski svarīgiem virzieniem ir nodrošinājusi AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” nozīmīgus darbības rezultātus. Savas dibināšanas brīdī izvēlētie darbības virzieni – jūras transporta uzņēmumu un tirdzniecības finansēšana, turīgu privāto klientu apkalpošana – ļauj bankai komfortabli justies ekonomiskās nestabilitātes apstākļos. Šajā kontekstā bankas izvēlētā ilgtermiņa stratēģija, kas balstīta starptautisko tirgu uzņēmējdarbības finansēšanā, ļauj bankai justies droši, neskatoties uz potenciālajiem riskiem vietējā tirgū.

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” valdes priekšsēdētājs Aldis Reims: „Mūsu mērķis nekad nav bijis piesaistīt lielu skaitu fizisko personu noguldījumu un izsniegt hipotekāros un patēriņa kredītus.”

2008. gada 31. augustā AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” 25 Latvijas komercbanku vidū mājokļu kreditēšanas jomā ieņēma 22. vietu (vien 230,5 tūkstoši latu, kas ir 0,19% no bankas aktīvu apjoma), hipotekārās kreditēšanas jomā – 22. vietu (vien 232,8 tūkstoši latu jeb 0,20% no aktīvu apjoma) un 21. vietu – privātpersonu kreditēšanas jomā – 2,253 miljoni latu jeb 1,9% no aktīvu apjoma.

„Tieši tāpēc mūsu banka atrodas nedaudz īpašās un šobrīd izdevīgās pozīcijās. AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” arī turpmāk plāno ievērot savu filozofiju, kas balstīta uz trīs darbības pamatvirzieniem – jūras uzņēmējdarbības un tirdzniecības finansēšana, kā arī turīgu klientu privātā apkalpošana. Banka savās izvēlētajās tirgus nišās jūtas tik pārliecinoši kā nekad”, uzsvēra A. Reims.

Pēc aktīvu apjoma AS „Akciju komercbanka „Baltikums””, kas ietilpst AS „Baltikums Bankas Grupa”, augusta beigās bija 18. lielākā no 25 Latvijas komercbankām. Bankas obligācijas kotē Rīgas Fondu biržas parāda vērtspapīru sarakstā.


Uldis Zandars
AS “Akciju komercbanka “Baltikums””
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
Tālr.: +371 67704672, +371 29206536
E-pasts: uldis.zandars@bank.baltikums.com

Pielikumi