Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
S & P atstāj nemainīgu AS “Latvijas Krājbanka” reitingu, maina reitinga nākotnes perspektīvas
Emitents Latvijas Krājbanka, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-17 19:22:39
Versijas komentārs
Teksts

2008. gada 17.oktobrī reitingu aģentūra Standard & Poor ir mainījusi reitinga nākotnes perspektīvas  AB  Bankas “Snoras” un AS “Latvijas Krājbanka” no stabilas uz negatīvu. Tajā pašā laikā ilgtermiņa un īstermiņa reitingi bankām tika apstiprināti esošajā līmenī.
Negatīvā prognoze atspoguļo aģentūras viedokli, ka AB  Bankas “Snoras” un AS “Latvijas Krājbanka” visticamāk izjutīs paaugstinātu iespaidu uz savu aktīvu kvalitāti, jo ekonomiskā situācija Baltijas valstīs pasliktinās. Prognoze arī pieļauj ierobežotu ienesīgumu augstu risku dēļ, kā arī tā iemesla dēļ, ka, iespējams, pieaugs izmaksas par finansēšanas piesaisti un likviditātes uzturēšanu.  
Prognoze atkal var kļūt stabila, ja aģentūrai samazināsies  rūpes par  vidi, kurā banka darbojas un bankas aktīvu kvalitāte un ienesīgums apliecinās  savu dzīvotspēju pašreizējos ekonomikas turbulences apstākļos.

Kristīne Ozolniece
AS “Latvijas Krājbanka”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67068031
Mob.: 25912461
E-pasts: kristine.ozolniece@lkb.lv

Pielikumi