Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijā saņemto paziņojumu par netieša veida līdzdalības iegūšanu
Emitents Strenču mežrūpniecības saimniecība, AS
Veids Līdzdalības iegūšana vai zaudēšana
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-17 13:10:22
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu instrumentu tirgus likums (61. panta pirmā un ceturtā daļa), paredz, ka personai, ja tā iegūst līdzdalību tādas akciju sabiedrības kapitālā, kuras akcijas ir iekļautas regulētājā tirgū, ir jāsniedz paziņojums par līdzdalības iegūšanu. Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu personai paziņojums par līdzdalības iegūšanu jāsniedz arī tādā gadījumā, ja persona netieši ieguvusi līdzdalību kādā no Finanšu instrumentu tirgus likuma 61. pantā minētajiem apjomiem un Finanšu instrumentu tirgus likuma 8. pantā minētajiem veidiem. Par netiešā veidā iegūtu līdzdalību uzskatāmas arī balsstiesības, kuras ir tiesīga izmantot konkrētas personas kontrolēta komercsabiedrība (Finanšu instrumentu tirgus likuma 8. panta 5. punkts). Personai paziņojums saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 61.1 panta otrajā daļā noteikto ir jāiesniedz attiecīgai akciju sabiedrībai un arī Komisijai.

10.10.2008. Finanšu un kapitāla tirgus komisija saņēma Ulda Mierkalna paziņojumu, saskaņā ar kurā norādīto viņš ieguvis netieša veida līdzdalību AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' kapitālā.

AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' akcijas līdz 08.08.2008. bija iekļautas regulētajā tirgū - AS ''Rīgas Fondu birža'' Otrajā sarakstā. Tādējādi līdz 08.08.2008. kā AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' kā akciju sabiedrībai, kuras akcijas ir iekļautas regulētājā tirgū, tā personām, kad ieguva līdzdalību minētās akciju sabiedrības kapitālā kādā no Finanšu instrumentu tirgus likuma 61. panta pirmajā daļā minētiem apjomiem, bija jāievēro minētā likuma prasības.

05.06.2008. līdzdalību AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' kapitālā ar kopskaitā 462,913 akcijām tiešā veidā ieguva SIA ''Pata AB''. Tā kā saskaņā ar Komercreģistrā norādīto informāciju, SIA ''Pata AB'' vienīgais kapitāldaļu turētājs, kuram pieder 100 procenti minētas sabiedrības kapitāldaļu, ir Uldis Mierkalns, Komisija secināja, ka pastāv Finanšu instrumentu tirgus likuma 8. panta 5. punktā minētie apstākļi, un veica saraksti ar Uldi Mierkalnu par nepieciešamību sniegt paziņojumu par netiešā veidā iegūtu līdzdalību AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' kapitālā vairāk kā 50 procentu apmērā.

Minētās sarakstes rezultātā Komisija 10.10.2008. arī saņēma Ulda Mierkalna paziņojumu par līdzdalības iegūšanu.

Ņemot vērā, ka AS ''Strenču mežrūpniecības saimniecība'' līdz ar tās akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, nevar vairs rīkoties Finanšu instrumentu tirgus likuma 61. panta septītajā daļā noteiktajā kārtībā (akciju sabiedrībai vairs nav Oficiālās obligātās informācijas centralizētās sistēmas lietotāja tiesību informācijas publicēšanai), lai realizētu Finanšu instrumentu tirgus likuma 2. panta 3. punktā noteikto mērķi nodrošināt informācijas pieejamību, Komisija izmanto tai saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu piešķirtās tiesības - publicēt informāciju par tās veiktajiem pasākumiem, un publicē Komisijā saņemto Ulda Mierkalna paziņojumu (sk. failu pielikumā).''

Pielikumi
Pazinojums_netiesa_lidzdaliba.pdf (280.70 kB)