Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls 2008.gada deviņos mēnešos nodrošina gandrīz pusi no Ventspils ostas kopējā kravu apgrozījuma
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-10 15:16:18
Versijas komentārs
Teksts
2008.gada deviņos mēnešos akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls pārkrāvis vairāk nekā 9 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, tādējādi nodrošinot 46,1% no visa Ventspils ostā pārkrauto kravu kopapjoma. Šādus rādītājus SIA Ventspils nafta termināls izdevies sasniegt, neņemot vērā Baltkrievijas uzsākto maģistrālā naftas produktu cauruļvada Polocka-Ventspils remontu savas valsts teritorijā – cauruļvada tehniskā stāvokļa uzlabošana palīdzēs ekoloģisko risku samazināšanā, taču tajā pašā laikā remontdarbi beidzamo mēnešu laikā ir ietekmējuši termināļa pārkraušanas rezultātus. Tos skārusi arī tirgus konjunktūra un globālie procesi pasaules ekonomikā.
 
SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas apjomi 2008.gada janvārī-septembrī pārsnieguši 9 miljonus tonnu, un tas ir par miljonu tonnu mazāk nekā 2007.gada analogā periodā, tomēr par 4,6 miljoniem tonnu vairāk nekā 2006.gadā, kad a/s Ventspils nafta koncernam vēl nebija piesaistīts starptautiskais investors Vitol Group un atjaunota naftas produktu cauruļvada apkalpošana.
 
No SIA Ventspils nafta termināls pārkrautā kravu kopapjoma šā gada deviņos mēnešos 7 miljonus tonnu veido pa dzelzceļu un naftas produktu cauruļvadu piegādātā dīzeļdegviela, 1,3 miljonus tonnu – benzīns un citi pa dzelzceļu transportētie naftas produkti, bet 0,8 miljonus tonnu – no jūras pārkrautā nafta un naftas produkti.
 
„SIA Ventspils nafta termināls pozitīvi vērtē Baltkrievijā sāktos naftas produktu cauruļvada remontdarbus, jo labi atceramies iepriekš notikušus incidentus, kas izraisījuši ekoloģiski nelabvēlīgas sekas arī Latvijas videi, tieši atsevišķu cauruļvadu posmu sliktā tehniskā stāvokļa dēļ Baltkrievijas teritorijā. Protams, remontdarbi ietekmē SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas rezultātus, taču ceram, ka ekoloģiskie riski pēc remontdarbu beigām Latvijai lielā mērā tiks samazināti,” uzsver SIA Ventspils nafta termināls ģenerāldirektors Ronalds Okers (Ronald Okker).
 
Viņš atzīst, ka arī SIA Ventspils nafta termināls skārušas gan globālās, gan lokālās norises tranzītbiznesa nozarē un visā ekonomikā kopumā, taču termināļa darbību sarežģītajos ekonomiskajos apstākļos lielā mērā atvieglo fakts, ka līgums ar ārvalstu investoru – Vitol Group uzņēmumu – garantē terminālim regulārus ienākumus         gadījumos, kad netiek sasniegts iepriekšplānotais pārkraušanas apjoms.
 
Paralēli stabilu pārkraušanas apjomu nodrošināšanai tiek īstenota SIA Ventspils nafta termināls modernizācija, paredzot uzņēmuma darba procesu un procedūru optimizāciju, investīcijas tehnoloģijās, kā arī darbaspēka efektivitātes palielināšanu un augstāku prasību ieviešanu vides aizsardzības jautājumos. Uzņēmumam tas nozīmē konkurētspējas paaugstināšanu Eiropas un visas pasaules līmenī ar mērķi nostiprināt SIA Ventspils nafta termināls kā Baltijas reģiona modernākā naftas un naftas produktu pārkraušanas kompleksa pozīcijas.
 
Kravu apjoms SIA Ventspils nafta termināls pakāpeniski audzis kopš 2007.gada, kad uzņēmums atsāka dīzeļdegvielas pieņemšanu no naftas produktu cauruļvada un uzsāka pilnvērtīgu sadarbību ar a/s Ventspils nafta un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmumu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. +371 67229182;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi